Голмайсторът на Челси Диего Коста обмисля да бойкотира клуба, ако не бъде продаден на Атлетико Мадрид, пишат медиите на Острова.

Испанският национал е заявил пред ръководството на "сините", че ще бойкотира тренировките на Антонио Конте, в случай, че не бъде пуснат при "дюшекчиите". В момента се водят преговори за Коста, но от "Стамфорд Бридж" имат високи финансови изисквания за най-добрия си стрелец от изминалия шампионски сезон.

Това е причината сделката да се бави, а не трансферното ембарго на Атлетико, наложено от ФИФА. Нападателят е готов да не играе до януари, но да се върне в бившия си отбор. Другият вариант е мадридчани да го дадат под наем за половин година на турския Бешикташ.

Конте заяви на Коста чрез съобщение, че няма да разчита на него. Двамата на няколко пъти влязоха в пререкания през отминалата кампания, което е и основната причина за предстоящата продажба на 28-годишния футболист.

Челси купи Коста през 2014 г. от Атлетико за 32 милиона паунда и с него спечели две титли и Купата на Лигата. Той вкара 52 гола в 89 мача във Висшата лига, а през сезон 2014/15 попадна в идеалния отбор на английското първенство.