Диего Коста е категоричен, че би играл само за Атлетико Мадрид и дори е готов да бъде извън терените за една година, ако това не се случи. 

Нападателят продължава да бъде ядосан на мениджъра на Челси Антонио Конте и се готви самостоятелно в родината си, като бъдещето му остава неясно. 

„Моята идея е да отида в Мадрид, да тренирам там и да се подготвя за световното първенство. Говорих с директора на Челси Марина Грановская и и казах, че ако мениджърът не ме иска, моето желание е да отида в Атлетико. Отказах други оферти, тъй като от клуба искат да ме продадат в Китай или на други отбори“ заяви Коста пред „Дейли Мейл“. 

„Ако трябва ще остана в Бразилия и дори съм готов една година да не играя футбол. Не се притеснявам от глоба от Челси или от това да не ми платят. Ще се върна по-силен. Ако грешката бе при мен бих се върнал сега и бих правил каквото ми кажат“ добави футболистът. 

„Всичко започна още през януари, когато бях на път да подновя договора си, но в един момент от Челси се отказаха и според мен това бе заради треньора. Разбрах какъв човек е той. Уважавам го като треньор, но не и като личност. През лятото получих и онова съобщение, което ме шокира. Бях в Испания с националния отбор и го показах на съотборниците си, а те не можеха да повярват. Бях бесен. Още го пазя, така че ако ме обвинят, че лъжа, ще им го покажа“ каза още Коста.