Стоук Сити – Челси, мач от 6-ия кръг на Висшата лига, стадион „Бет 365”, 17,00 часа
 
Групата на Стоук: Бътланд, Грант; Питерс, Джонсън, Мартинс-Инди, Таймън, Вимер, Сътър; Алън, Адам, Шакири, Флечър, Собхи, Хесе, Бераино, Чупо-Мотинг, Диуф, Крауч
 
Контузени: Шоукрос, Камерън
Без право да играе Зума
Под въпрос Вимер
 
Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро; Рюдигер, Алонсо, Дзапакоста, Кейхил, Аспиликуета, Кристенсен; Фабрегас, Канте, Педро, Бакайоко, Кенеди, Мусонда,  Азар, Моузес, Уилиан, Мората, Батшуай
 
Наказан: Луиз
Контузен: Дринкуотър
 
Прогноза
 
Въпреки равенството срещу Арсенал в миналия кръг, шампионите от Челси определено се стабилизираха, така че срещу Стоук шампионите ще се стремят да се върнат на победния път. 
 
Еден Азар е на линия да стартира за първи път през сезона, което разбира се е отлична новина за Антонио Конте, който обаче няма да може да разчита на наказания Давид Луиз. 
 
Педро и Темуе Бакайоко са на линия за гостите, които са спечелили 13 от 18-те мача срещу Грънчарите във Висшата лига, така че с право могат да се чувстват уверени преди поредния сблъсък. 
 
Босът на лондончани обаче не случайно отбеляза, че Стоук победи Арсенал и направи равен с Юнайтед на своя стадион, така че срещу силните съставът на Марк Хюз определено може да се противопостави. 
 
Големите проблеми на домакините са в защита, тъй като Джеф Камерън и Райън Шоукрос са контузени, Курт Зума няма право да играе срещу родния си тим, а Кевин Вимер е под сериозна въпросителна също заради здравословен проблем. 
 
Със 7 победи в последните си 8 визити в Лигата Челси определено изглежда като фаворит, но Стоук може да се похвали, че откакто влезе във Висшата лига има само една загуба в 7 домакинства срещу защитаващия титлата си тим. 
 
Ясно е, че във Висшата лига всичко може да се случи и това няма да бъде лесен мач за лондончани. Те обаче трябва да направят всичко по силите си, за да спечелят, за да не се увеличи разликата до лидерите и шансовете им да го направят определено изглеждат по-добри. 
 
Резултат: Стоук – Челси 1:3