Евертън – Челси, мач от 19-ия кръг на Висшата лига, „Гудисън Парк”, 14,30 часа, съдия Робърт Мадли

Групата на Евертън: Пикфорд, Роблес, Холгейт, Кийн, Уилямс, Джагиелка, Мартина, Влашич, Кени, Шнайдерлен, Ленън, Гей, Маккарти, Клаасен, Бешич, Дейвис, Миралас, Сандро, Руни, Ниас, Калвърт-Люин, Лоокман

Контузени: Коулман, Фунес-Мори, Бейнс, Стекеленбург, Баркли

Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро, Рюдигер, Алонсо, Дзапакоста, Кейхил, Аспиликуета, Кристенсен, Дринкуотър, Канте, Фабрегас, Бакайоко, Кенеди, Ампаду, Моузек, Азар, Уилиан, Батшуай

Наказан: Мората
Контузени: Луиз, Мусонда

Прогноза

Намиращият се в подем Евертън със сигурност ще се надява да продължи с възхода си и когато посрещне Челси. 

Назначаването на Сам Алърдайс донесе необходимия ефект и Карамелите се стибилизираха, като спечелиха 13 точки от последните си 5 мача и се приближиха на 6 от 7-ия Тотнъм. 

Уейн Руни се намира в отлична форма, въпреки че играе в халфовата линия, а и Гилфи Сигурдсон ще има важна роля, след като в понеделник вкара срещу бившия си тим Суонси. 

Челси идва в добра форма, с 8 победи от 10 мача в шампионата, което затвърди позицията на Сините в топ 4. Те обаче ще бъдат без основния си нападател Алваро Мората за мача, след като испанецът получи 5-и жълт картон, когато донесе победата над Борнемут за Купата на Лигата и празнува прекалено дълго, което доведе до забавяне на подновяването на играта. 

Това може да означава, че Антонио Конте отново ще заложи на формация без изявен нападател, като Еден Азар заеме позицията и получи по-свободна роля в ролята на фалшива деветка. 

По-рано през сезона лондончани спечелиха с 2:0 у дома, като серията им вече е от 3 последователни успеха срещу съперника, при голова разлика 10:0. Отборите на Сам Алърдайс обаче спечелиха последните два сблъсъка с Челси и наставникът може да стане първият, който побеждава лондончани с 5 различни отбора от Висшата лига. 

Очертават се доста трудни минути за Сините на „Гудисън Парк”, където вече се успокоиха и изглеждат като различен отбор. Затова и в Мърсисайд са оптимисти, че ще постигнат още един позитивен резултат. Победата ще бъде идеална, но и равенството може би няма да е лошо и за двата състава. 

Резултат: Евертън – Челси 1:1