Евертън продължи с позитивното си представяне, след като докопа 0:0 срещу Челси у дома, въпреки че лондончани сериозно доминираха. 
 
Фил Джагиелка на два пъти изби пред голлинията и Сините така и не стигнаха до попадение, въпреки предимството си, след като и Джордън Пикфорд се наслади на силно представяне под рамката на вратата. 
 
Все пак с 39 точки шампионите те остават твърдо в четворката. Евертън е с 26, като вече в 7 поредни мача е без загуба, печелейки 5, като в тази серия спечели повече точки, отколкото в предишните 12 мача. 

Голямата новина в състава на Евертън бе отсъствието на Уейн Руни, който се оказа болен и пропусна двубоя. Сам Алърдайс направи три промени, а на пейката за първи път от година ба Яник Боласи. За шампионите очаквано Еден Азар водеше атаката при липсата на наказания Алваро Мората.

Гостите започнаха по-силно, като овладяха инициативата и в 10-ата минута само късметът покри Евертън. След разбъркване първо Бакайоко прати топката към вратата, преодолявайки Джордън Пикфорд, но Фил Джагиелка бе на точното място и изби пред голлинията. Секунди след това пак бранителят отби и опит на Уилиан, за да запази нулевото равенство. 
 
Домакините рядко минаваха центъра в тези минути и в 14-ата Пикфорд трябваше да се справи с опит на Азар, а Бакайоко се провали при добавката. След това обаче, въпреки предимството си, лондончани трудно стигаха до добри ситуации и Карамелите поизравниха играта, но без да създават опасности пред Куртоа. 
 
В 35-ата минута Пикфорд се справи с удар на Педро преди в самия край на първата част Калвърт-Люин да отнеме от Кристенсен, но не успя да взаимодейства точно и не се стигна до изстрел към вратата на Челси. 
 
Веднага след паузата Челси пак стигна до ситуация. Пикфорд спаси удар на Педро, а при добавката Ашли Уилямс спря отново пред голлинията добавката на Алонсо. Последва контузия на Идриса Гей и Сам Алърдайс пусна на негово място в средата на терена 19-годишния Бени Банингиме. 
 
Евертън продължаваше да мисли най-вече за защитата си и рядко да атакува, а Пикфорд направи 6-ото си спасяване, след като в средата на втората част се справи с удар на Азар от наказателното поле. 
 
В 76-ата минута и гредата помогна на мърсисайдци, след като Уилямс отклони опасно центриране на Моузес и топката срещна напречната греда. Домакините обаче отново оцеляха. Последва отклонена топка от Рюдигер след опит на Азар и Пикфорд не бе затруднен. 
 
В оставащото време Пикфорд се справи с отклонен удар на Азар, а  в добавеното време Майкъл Кийн стреля над целта за домакините, но така или иначе точката бе отлична за тях. 
 
Евертън – Челси 0:0
 
Евертън: Пикфорд, Кени, Джагиелка, Кийн, Мартина, Шнайдерлен, Гей (51 Банингиме), Дейвис (46 Уилямс), Ленън (46 Сандро), Сигурдсон, Калвърт-Люин
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес (80 Дзапакоста), Канте, Бакайоко, Алонсо, Уилиан (71 Батшуай), Педро (63 Фабрегас), Азар