Бившият снайперист на Барселона Гари Линекер отписа закъсалия английски шампион Челси в 1/8-финалния сблъсък на Шампионската лига с каталунците.

Голмайсторът на Мондиал 1986 коментира и скандалния мач между Еспаньол и "блаугранас" през уикенда, при който се стигна до напрежение между футболистите, както и до обиди от феновете на домакините срещу защитника на Барса Жерард Пике.

"В момента Челси не се намира в добро състояние и има доста проблеми. На отбора му липсва увереност през последните седмици, а Барса е много силен. През този сезон каталунците са по-солидни в защита, а отпред имат Меси. Те винаги са фаворити", започна бившият английски национал.

"Случилото се на градското дерби в Барселона е нещо, което се вижда на терена, най-вече срещу вечния ти съперник. Нормално е Пике да прави тези неща от време на време и да демонстрира чувство за хумор. Има доста по-сериозни неща от това. Разбирам феновете на Еспаньол, но аз съм виждал много по-лоши неща", добави Гари пред вестник "Мундо Депортиво".