Нападателят на Челси Алваро Мората сподели, че е подписал първия си професионален договор с Реал Мадрид заради мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който тогава ръководеше "белия балет".

"Моуриньо има характер, той е загрижен за възпитаниците на клуба. Подписах първия голям контракт с Реал заради него. Веднъж Жозе ми каза: "Добре се справяш - в живота си повече няма да се налага да работиш".

Не можах веднага да го разбера. Бях на 17 години, тренирах, за да се забавлявам, а не заради това да стана играч на Реал и да помагам на семейството си.

Проведох много мачове в Мадрид, но за Кастиля. Не съм молил да бъда титуляр. Тъй като Реал е като цяло друга планета. Но аз не играех в Шампионска лига, не играх с Барселона, Атлетико, Севиля или Валенсия. Не блеснах в Мадрид, но аз съм голям негов поклонник", каза Мората.

Испанецът обаче не може да се похвали с хубави моменти напоследък, след като пропусна последните четири мача на Челси, а преди това не игра и срещу Брайтън заради наказание. През този сезон бившият футболист на Ювентус и Реал Мадрид има 10 гола в 20 мача във Висшата лига, но още не се е разписвал през 2018 г.