Челси нямаше проблеми срещу Хъл и само за едно полувреме разби Тигрите с 4:0, за да се класира за 1/4финалите на турнира за Купата на ФА. 
 
Лондончани доминираха сериозно до почивката, когато решиха всичко и за 8-и път в последните 11 издания на турнира, стигнаха до тази фаза. 
 
Уилиан отбеляза два гола и бе големият лидер на победителите, а по веднъж се разписаха Педро и Оливие Жиру, който вкара първия си гол за състава. След почивката гостите се подобриха и дори изпуснаха дузпа, но така или иначе нямаше как да затруднят противника си, който се справи по възможно най-добрия начин предвид и предстоящия сблъсък с Барселона от Шампионската лига. 

В състава на Челси очаквано имаше 6 промени от двубоя с Уест Бромич. Емерсон Палмиери бе за пръв път титуляр, като действаше отляво, а Давиде Дзапакоста е отдясно. Вили Кабайеро, Ампаду, Дринкуотър и Уилиан също стартираха. Жиру запази мястото си в атака, а Азар изобщо не бе в групата, след като Конте го запази за мача с Барса. 

 
Началото беше отлично за домакините, които поведоха след само 106 секунди. Кевин Стюърт от Хъл загуби топката в средата на терена и Уилиан го наказа за грешката, използвайки Педро за примамка, след което с отличен удар преодоля Дейвид Маршъл. 
 
Попадението успокои Сините, които в 13-ата минута пропуснаха да удвоят аванса си. Оливие Жиру бе на отлична позиция и изглеждаше, че няма как да изпусне, но ударът му от въздуха се оказа неточен. 
 
Домакините доминираха в средата на терена и търпеливо изграждаха атаките си. Педро накара Маршъл да спасява удара му в 26-ата минута, след което малко по-късно не пропусна да се разпише. Рюдигер, Дринкуотър и Жиру комбинираха, преди Фабрегас да прати отлична топка към сънародника си и той преодоля вратаря на съперника за втори път. 
 
Само няколко минути след това двубоят започна да се превръща в катастрофа за Хъл. Още веднъж гостите загубиха лесно топката, Уилиан дриблира успешно, след което отправи още един отличен удар, за да реализира второто си попадение в мача и да реши всичко – 3:0 за Челси!
 
В 42-ата минута дойде ред и на Жиру да открие сметката си за новия си тим. Друг новак в отбора – Емерсон проби отляво, след което намери французина на близката греда и той засече с левия крак, за да отбележи първото си попадение със синия екип. 
 
Второто полувреме започна с дузпа за Хъл, след като Фабрегас закъсня в една ситуация и фаулира Хари Уилсън. Андре Маринър изобщо нямаше нужда от консултация със съдията на видеоповторението. Дейвид Мейлър изпълни, но Кабайеро показа страхотен рефлекс и отрази удара. Това се оказа 5-ото му спасяване от последните 8 дузпи изпълнени срещу него, без да се броят тези в мачове завършили с наказателни удари. 
 
Лондончани бяха видимо успокоени от сериозния си  аванс и не атакуваха кой знае колко след почивката, което позволи на Хъл да се подобри и да бъде по-опасният от двата тима, но Кабайеро демонстрира сигурност на няколко пъти. 
 
Домакините пропуснаха да увеличат преднината си чрез Кейхил и Дринкуотър, докато Джон Торал накара Кабайеро да се намесва на другия край. Уилиан пък бе близо до хеттрик, когато малко преди края стреля в гредата, но така или иначе Челси постигна спокоен успех и вече мисли за сблъсъка с Барса. 
 
Челси – Хъл Сити 4:0
 
1:0 Уилиан 2
2:0 Педро 27
3:0 Уилиан 32
4:0 Жиру 42
 
Челси: Кабайеро, Рюдигер, Кейхил, Ампаду, Дзапакоста, Дринкуотър, Фабрегас (62 Скот), Емерсон, Уилиан, Педро (46 Хъдзън-Одой), Жиру
Хъл Сити: Маршъл, Ървайн (88 Бати), Доусън, Кларк, Макдоналд, Уилсън (55 Торал), Мейлър, Диоманде, Евандро, Стюърт, Дико (71 Кембъл)