Челси - Саутхемптън, мач от полуфиналите на ФА Къп, стадион “Уембли”, 17:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Саутхемптън пресича пътя на Челси към единствения шанс за лондончани да спечелят нещо този сезон. “Сините” загубиха с 1:2 финала от Арсенал миналия сезон, така че Антонио Конте има да се доказва в турнира. 

“Втори пореден финал ще бъде прекрасно постижение за нас и за нашите фенове. Не е моя работа да давам оценка на сезона. Аз се стремя да работя и да пренеса ентусиазма си към отбора. Понякога се получава, а понякога не”, заяви мениджърът на Челси. 

Саутхемптън също не прави много сполучлив сезон, тъй като води битка за оцеляване във Висшата лига, а през седмицата завърши наравно с Лестър. Мениджърът на “светците” Марк Хюз обаче смята, че това може да бъде плюс за неговите възпитаници във ФА Къп. 

“Мачът с Лестър бе много тежък за нас, но ние показахме, че можем да бъдем физически и психически силни срещу по-добрите отбори. Няма да правим радикални промени, ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Мислим само за този полуфинал и се надявам да покажем добра игра”, каза Хюз. 

Челси ще бъде без Маркос Алонсо, който ще изтърпи вторият от трите си мача наказание. Дани Дринкуотър е под въпрос заради разтежение. Твърдо аут за мача са Давид Луис и Итън Ампаду. 

Марк Хюз призна, че няма много проблеми в състава си и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Все пак мениджърът на “светците” ще промени някои неща от последния двубой с Челси, в който Саутхемптън поведе с 2:0 и загуби с 2:3. 

СТАТИСТИКА 

Саутхемптън ще играе полуфинал във ФА Къп за първи път от 2003 година, когато победи с 2:1 Уотфорд, но загуби от Арсенал на финала в Кардиф. 

Челси се класира за финал в 11 от 14-те случая, в които играе полуфинали. Единствените загуби “сините” регистрират през 1996, 2006 и 2013 г. 

“Светците” спечелиха 4 от последните си 5 мача срещу Челси във ФА Къп. Единствената загуба дойде в последния мач помежду им - 1:5 в третия кръг на сезон 2012/2013. 

Саутхемптън загуби 5 от последните си 7 визити на “Уембли” във всички турнири, като спечели ФА Къп през 1976 и трофеят на футболната лига през 2010. 

След загубата с 1:3 от Саутхемптън през октомври 2015 г. Челси е в серия от пет поредни победи над “светците” във всички турнири. Лондонски клуб никога не е постигал шест поредни победи над Саутхемптън. 

Оливие Жиру е изработил 21 гола в 25 мача във ФА Къп (14 гола и 7 асистенции), повече от всеки друг играч след дебюта си в Англия през 2013 г. 

Резултат: 3:1