Бившият треньор на ПСЖ Лоран Блан е все по-близо до мениджърския пост в Челси, твърди "Експрес".

Изданието твърди, че един от проблемите, които са задържали младия специалист е бил свързан с неговия асистент. Причината за това е, че Жан-Луи Гасе, който му е бил помощник навсякъде до момента, е решил да остане в Сент Етиен, където вече изпълнява функциите на старши-треньор от миналата година.

Все пак изданието отбелязва, че този проблем ще бъде решен, ако Блан се споразумее със "сините" и в ролята на негов асистент в английската столица ще акостира Франк Паси, който е бивш треньор на Лил.

Тепърва предстои да се уточни обаче как Челси ще се споразумее с Антонио Конте, който не крие желанието си да напусне. В момента има разговори между двете страни, като лондончани искат ако може да спестят неустойката от 9 милиона паунда, която трябва да платят на италианеца при уволнение. 

Изглежда всички очакват специалистът сам да си тръгне от клуба, след като не успя да го класира за топ 4 във Висшата лига, макар че в края на сезона успя да вдигне ФА Къп и по този начин кампанията определено не бе нулева.