Бившият треньор на Пари Сен Жермен Лоран Блан не скри добрите си думи по адрес на нападателя на тима и френския национален отбор Килиан Мбапе, и звездата на Челси и Белгия Еден Азар. 

Двата играча ще се изправят един срещу друг в полуфинала на световното първенство, който ще бъде утре (вторник) от 21:00 часа българско време.

"Моето мнение за Мбапе не се промени в последните 10 месеца - той е феномен. Това не означава, че винаги ще ни води към победа. Все още е млад и ще пропуска понякога. Трябва да сме търпеливи с младите играчи. Но той има повече от талант. 

Мбапе е човек, който плаши защитниците. Целият отбор печели от този страх, който предизвиква у противника. Това е добре за колектива. Надявам се да гледаме таланта му дълго време. 

Белгия пък си има свой феномен - Еден Азар. "Червените дяволи" имат много ефективна система, особено на контра. Бразилия пострада от това. Те имат играчи, които играят по план. Ще е сложно срещу тях защото те впечатлиха много. Атакуващото трио е отлично. 

Казах вече, че можем да спечелим световното. Който и да срещна на улицата, той казва, че ще спечелим Мондиала. Само преди два или три месеца никой не вярваше, че това ще е възможно. Франция показва, че има капацитета, но най-трудното предстои", каза Блан.