Вратарят на Челси Тибо Куртоа е много близо до напускане на клуба, съобщи британският "Телеграф". Белгийският футболист все още не е започнал тренировки за новия сезон, като до момента не дава обяснение защо се е забавил.

Според изданието Куртоа е трябвало да бъде в неделя на стадион "Уембли", за да гледа съотборниците си срещу Манчестър Сити в двубоя за "Къмюнити шийлд". В крайна сметка вратарят не се появи в Лондон, като не е дал обяснение.

В събота Куртоа беше в Белгия, където получи почетен плакет от бившия си отбор Генк. В понеделник в 16 ч. местно време обаче Куртоа е трябвало да бъде на базата на Челси в Кобъм, за да започне тренировки заедно с Еден Азар, Н'Голо Канте, Мичи Батшуай, Гари Кейхил и Оливие Жиру, пише "Дневник". Вратарят обаче не се е появил без да обяви причина.

Куртоа се опитва да си уреди трансфер в Реал Мадрид, като през миналата седмица агентът му Кристоф Енроте е съобщил на Челси, че за вратаря има предложение от 35 милиона паунда.

Според Sky Sports сините веднага са се активизирали в търсене на нов вратар, който да бъде привлечен преди затварянето на трансферния прозорец в четвъртък 9 август. Челси вече привлече 38-годишният Роб Грийн, който обаче ще изпълнява ролята на резерва.

Двете основни цели на пазара са Джак Бътланд, който е собственост на изпадналия от Висшата лига Стоук Сити, както и Серхио Рико от Севиля.