Испанският клуб Атлетик Билбао потвърди, че е активирана освобождаваща клауза в договора на вратаря им Кепа Арисабалага, която е 80 милиона евро, но не уточни дали това е отборът на Челси.

Английските медии обаче твърдят, че именно сините са претендент номер 1 за младока и то няколко часа след изказването на мениджъра на тима Маурицио Сари, че "Кепа е много, много добър вратар. Много млад, но много добър".

От Атлетик обясняват, че в момента договорът на играча е разтрогнат, а документите ще бъдат оформени с пълния паричен превод или с подписването на гаранциите.

Ако сделката стане факт, то Челси ще бие рекорда на Ливърпул, които дадоха 66.8 милиона паунда за бразилеца Алисон на Рома. 23-годишният баск трябва да бъде смяната на белгиеца Тибо Куртоа, за когото се говори от месеци, че ще ходи в Реал (Мадрид).

"Дейли Мирър" написа днес, че именно това е причината Куртоа да не пристига в лагера на сините. Той чака да бъде завършена сделката по привличането на Кепа и после с едно телефонно обаждане ще бъде изпратен в Мадрид, където ще оформи преминаването си.

Официалното изявление на сайта на Атлетик (Билбао) изглежда така: В сряда, 8-и август 2018-а година, в 12.02 часа централно европейско време, Професионалната футболна лига ни потвърди, че играчът Кепа Арисабалага е изпълнил изискванията за валидно едностранно прекратяване на трудовия договор, който го свързва с Aтлетик Билбао.

"Размерът на обезщетението, установен в договора, е депозиран. Атлетик благодари на играча за приноса му, докато беше в нашия клуб", се казва в изявление на Атлетик.