Хъдърсфийлд - Челси, двубой от първия кръг на английската Висша лига. Стадион "Джон Смит Стейдиъм", 17.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Хъдърсфийлд: Льосъл, Занка, Шиндлер, Конголо, Хадергьонай, Хог, Моой, Пара, Причард, Диакаби, Муние 

Челси: Кабайеро, Рюдигер, Луис, Алонсо, Аспиликуета, Фабрегас, Жоржиньо, Баркли, Педро, Хъдсън-Одой, Мората


Прогноза на Gol.bg:

Скритият фаворит за титлата Челси тръгва с големи очаквания, защото по навик прави изключително силен първи сезон с нов мениджър, каквито бяха и случаите със сънародниците на Маурицио Сари - Карло Анчелоти и Антонио Конте.

Лондончани строшиха световния рекорд за вратар, плащайки 80 милиона евро за Кепа Арисабалага, дошъл от Атлетик Билбао. Матео Ковачич пък беше привлечен под наем от Реал Мадрид, но се очаква и двамата нови да получат почивка.

"Сините" нямат сериозни проблеми с контузени футболисти, но асовете Еден Азар, Оливие Жиру, Н'Голо Канте, Гари Кейхил и Мичи Батшуай тренираха само седмица под ръководството на Сари и ще е чудо, ако някой от тях започне от първата минута днес.

Италианецът залага на система 4-3-3, която се различава от схемата при Конте. Сари обича неговият отбор да пресира дълбоко в половината на съперника и веднага да си връща притежанието на кълбото, като в същото време топката се разиграва светкавично между линиите, без излишни докосвания. 

Момчетата на Давид Вагнер са наясно с ролята си на аутсайдер, но пък в края на миналия сезон извъртяха 1:1 насред "Стамфорд бридж" и се спасиха, като по този начин изхвърлиха Челси от Шампионската лига. В лагера на домакините има само един контузен и това е Дани Уилямс.

Хъдърсфийлд няма победа в последните си осем шампионатни срещи с лондончани, допускайки пет поражения, като четири от тях са тук. Срещу нито един противник Хъдърсфийлд не е губил пет поредни мача у дома. Последният успех срещу този противник е от 1963 година в старата Втора дивизия.


Резултат: Хъдърсфийлд - Челси 0:2