Челси прекъсна прекрасната серия на Ливърпул от шест поредни победи във Висшата лига и стигна до реми 1:1. "Сините" изпуснаха да победят "червените" за втори път в рамките на няколко дни, след като допуснаха късен гол.

Отборът домакин поведе с попадението дело на Еден Азар, който вкара в 25-ата минута на мача. В 89-ата обаче Стъридж изравни.

След този мач Челси е 3-и в класирането с актив от 17 точки, а Ливърпул е втори с 19 точки. .

Ако Ливърпул бе спечелил този мач, тогава отборът щеше за втори път в своята история да постигне серия от седем поредни успеха. 


В първите минути гостуващият тим започна да атакува по-добре от "сините", но въпреки това не успя да се възползва от двете ранни ситуации чрез Салах и Мане. И двамата отправиха удари от 15-16 метра, но и в двата случая те бяха неточни.

В 18-ата минута Фирмино бе изведен добре, но опитът му да отправи удар бе блокиран от Луис, а след това кариоката му попречи да шутира отново и така опасността бе предотвратена. 

Броени минути след това Салах опита да намери Фирмино, но не успя и Кепа улови топката. 

Малко след това Алисон предотврати голова ситуация, след като изпревари Вилиан за една топка, след като кариоката бе изведен зад отбраната. 

В 25-ата минута Азар попари гостите, след като направи добра комбинация с Ковачич и отправи хубав удар в далечния ъгъл от няколко метра. 

В 32-ата минута Ливърпул бе близо до това да изравни, но ударът на Салах бе изчистен от Рюдигер, от голлинията. 

До почивката така и не паднаха повече голове. 

Второто полувреме започна с добро темпо и четвърт час след подновяването на играта Кепа се намеси добре след удар на Мане и спаси вратата си. 

В 65-ата минута Азар излезе очи в очи с противниковия вратар, но стражът на гостите успя да спаси вратата си. 

В 73-ата минута Фирмино отправи удар с глава от близка дистанция, но Луис изби топката пред голлинията и попречи на кълбото да влезе във вратата.

В 88-ата минута с прекрасен удар от дистанция Стъридж изравни и в крайна сметка двата тима взеха по точка. 

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 1:1

1:0 Азар 25
1:1 Стъридж 89

Челси: Кепа, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Рюдигер, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Вилиан (73 - Моузес), Азар, Жиру (65 - Мората)

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Робъртсън, Гомес, Александър-Арнолд, Милнър (86 - Стъридж), Вайналдум, Хендерсън, Фирмино, Салах (66 - Шакири), Мане