Манчестър Юнайтед пропусна да шокира Челси на "Стамфорд Бридж" и стигна само до реми 2:2, след като "сините" вкараха изравнителен гол в последните секунди на срещата.

Това стана в среща от 9-ия кръг на Висшата лига, а това бе не път да се превърне и в първото поражение на "сините" за сезона под ръководството на Маурицио Сари, като по този начин отборът все още не познава тима на загубата.

Рюдигер откри за домакините в 21-ата минута, а гостите нямаха нито един точен удар до почивката. След това обаче нещата се обърнаха и Марсиал направи обрата пълен с голове в 55-ата и 73-ата минути. Баркли в 96-ата минута обаче изравни.

След този мач Челси е лидер с 21 точки, а Юнайтед е 8-и с 14 точки.


Срещата започна леко предпазливо и поне през първите минути двата тима не бързаха да хукнат директно към вратата на противника, а в 10-ата минута Азар бе фаулиран в близост до наказателното поле и домакините получиха фаул от добра позиция.

Зад топката застана Вилиан, но ударът му бе неточен и прати кълбото над противниковата врата.

В следващите минути "сините" бяха по-активният отбор на терена и съвсем резонно стигнаха и първи до попадение, след като в 21-ата минута Вилиан центрира прекрасно от корнер, а Рюдигер засече топката с глава и прониза вратата на Де Хеа.

Десетина минути след това Азар се озова на перфектна позиция зад защитата, но не успя да укроти топката и Де Хеа улови, а лондончани така пропуснаха идеална възможност да стигнат до второ попадение в противниковата врата.

До края на полувремето нямаше повече интересни положения, а гостуващият тим не успя да регистрира нито един точен удар за цяло полувреме.

След почивката домакините имаха прекрасен шанс да стигнат до втори гол и да "убият" каквато и да е интрига в този мач. Мората бе изведен на чудесна позиция, но направи поредния си пропуск за сезона. Той стреля много слабо и Де Хеа с лекота улови топката.

Азар също имаше възможност да стори нещо интересно, но и неговият удар бе спасен. 

Все пак Марсиал в 55-ата минута шокира неприятно домакините и изравни резултата за Юнайтед. Кепа отрази удар на противников играч и настана хаос в наказателното поле, като в крайна сметка топката попадна в краката на французина, който от границата на малкото наказателно поле със силен удар реализира.

Десетина минути след това Давид Луис пропусна страхотна възможност да върне преднината на домакините, след като от перфектна позиция в наказателното поле с глава не успя да нацели вратата и прати топката встрани.

В 71-ата минута Де Хеа направи страхотно спасяване след удар на Канте от дистанция, а две минути след това домакините претърпяха пълен крах, след като Марсиал направи обрата в срещата пълен.

Той бе намерен в наказателното поле и с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата. В 96-ата минута Баркли донесе точката на домакините, след като се възползва от меле в наказателното поле и от близка дистанция реализира. Преди това топката срещна страничната греда на Де Хеа и в крайна сметка се създаде суматохата, която доведе до гола.

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:2
1:0 Рюдигер 21
1:1 Марсиал 55
1:2 Марсиал 73
2:2 Баркли 96+

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич (69 - Баркли), Вилиан (74 - Педро), Азар, Мората (77 - Жиру)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Матич, Погба, Мата (75 - Ерера), Рашфорд (85 - Санчес), Марсиал (84 - Перейра), Лукаку