Еден Азар се завърна от контузия и с първото си докосване помогна на Челси да поведе в резултата срещу Кристъл Палас. В крайна сметка “сините” спечелиха с 3:1 на “Стамфорд Бридж” и продължиха гонитбата с Манчестър Сити и Ливърпул.

Алваро Мората (32, 65) вкара два гола, а веднъж се разписа Педро Родригес (70). В началото на второто полувреме Андрос Таунзенд бе изравнил за Кристъл Палас. 

С този успех Челси се завърна на второто място с 27 точки, колкото има и Ливърпул. Лидер е Манчестър Сити с 29. Кристъл Палас пък продължава колебливото си представяне и е на 14-та позиция с едва 8 токи от 11 кръга. 

Челси започна добре срещата и наглед контролираше играта, но Кристъл Палас играеше добре в защита, а с бързите си футболисти в предни позиции опитваше всяка възможност за мълниеносна контраатака. Вилфред Заха, Макс Майер и Андрос Таунзенд имаха своите шансове за гол, но не успяха да нанесат точен удар. 

За сметка на това в 32-та минута Алваро Мората възпламени трибуните. Испанецът получи добро подаване от сънародника си Педро Родригес и с лекота реализира за 1:1. Малко след това гол на Вилиан беше отменен заради засада, а в края на първата част нов изстрел на Мората мина над гредата. 

Втората част започна по шокиращ начин за домакините, след като Кристъл Палас изравни още в 53-та минута. Андрос Таунзенд получи хубав пас от Джеймс Макартър в наказателното поле и с отсечен удар по диагонала направи 1:1. 

Последва натиск на Челси, но Вилиан и Мората отново пропуснаха изгодни възможности. В 63-та минута пък Уейн Хенеси отрази страхотен удар с глава на Давид Луис. 

В 64-та минута на терена се появи и Еден Азар, който с първото си докосване на топката промени събитията. Белгиецът центрира от свободен удар и топката някак стигна до Алваро Мората. Нападателят стреля от малък ъгъл по диагонала за 2:1. Това бе 4-ти гол за испанеца в последните 4 мача на Челси във Висшата лига. 

“Сините” решиха срещата малко по-късно. В 70-та минута Маркос Алонсо проби по лявото крило и центрира по земята към точката на дузпата. Там на скорост бе намерен Педро Родригес, който с лекота насочи топката в празния ъгъл за 3:1. 

В 77-та минута Кристъл Палас можеше да вкара втори гол, но Патрик ван Аанхолт не успя да преодолее Кепа, останал сам срещу него. 

Челси - Кристъл Палас 3:1

1:0 Алваро Мората 32’

1:1 Андрос Таунзенд 53’

2:1 Алваро Мората 65’

3:1 Педро Родригес 70’

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо (80 - Фабрегас), Баркли (64 - Ковачич), Педро, Вилиан (64 - Азар), Мората

Кристъл Палас: Хенеси, Уан Бисака, Томкинси, Сако, Ван Анхолт, Миливойевич, Куяте, Макартър (80 - Шлъп), Майер (71 - Аю), Таунзенд, Заха