Челси – Евертън, мач от 12-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 16:15 часа, съдия Кевин Френд

Контузен за Челси: Фабрегас
Контузени за Евертън: Кени, Джагиелка, Бейнс
Под въпрос за Евертън: Ричарлисон
Без право да играе за Евертън: Зума

Прогноза

Челси продължава да преследва лидера Манчестър Сити и сега ще има трудна задача срещу Евертън при положение, че мачът ще се състои по-малко от 72 часа след сблъсъка с БАТЕ в Лига Европа. 

Сините са много солидно до този момент през сезона и предвид ротациите на Маурицио Сари за мача в Минск, все пак би трябвало да бъдат достатъчно свежи за домакинството на Карамелите, които се подобриха напоследък е спечелиха 4 от предишните си 5 срещи. 

Мърсисайдци не са много убедителни при гостуванията си, но въпреки това стабилизирането напоследък е факт и те ще искат да постигнат нов позитивен резултат, въпреки че не е ясно дали ще могат да разчитат, на Ричарлисон, който има контузия и е под въпрос. 

„В първите си визити бяхме в намален състав, а освен това гостувахме на Манчестър Юнайтед и Арсенал, които бяха по-ефективни от нас“ отчете Марко Силва, който ще трябва да избере кой да играе в защита на мястото на Курт Зума, който няма право да се изправи срещу клуба, който държи правата му. 

Като се добави и статистиката, че Челси е без загуба срещу Евертън в 23 поредни домакинства във Висшата лига, нещата за Сините от Ливърпул не изглеждат особено оптимистични, въпреки че те все пак имат 10 равенство по време на тези негативна поредица. 
 
Карамелите играят трудно по принцип в Лондон напоследък, като имат една победа от предишните 16 визити в столицата, което също не е никак добре и това също допринася за статута на Челси да е абсолютен фаворит в сблъсъка. 
 
Формата на Алваро Мората и головете, които вкарва напоследък го правят сериозна заплаха за отбраната на Сините, която макар и да не получава много голове, само два пъти запази суха мрежа. 
 
Всичко  изглежда в полза на Челси, но предвид подобренето представяне на Евертън евентуалната победа за домакините със сигурност няма да дойде лесно. Въпреки всичко обаче, цялостните проблеми на мърсисайдци в мачовете срещу съперниците от Топ 4 означават, че ще е доста голяма изненада, ако те си тръгнат с нещо за дома. 
 
Резултат: Челси – Евертън 2:1