Челси - Манчестър Сити, среща от 16-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 19:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

ЧЕЛСИ: Кепа, Рюдигер, Давид Луис, Аспиликуета, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Педро, Азар и Жиру

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Уолкър, Делф, Фернандиньо, Бернардо, Давид Силва, Стърлинг, Сане и Жесус

Прогноза на Gol.bg:
Без съмнение сблъсъкът между тези два тима е дербито на кръга, а Сити ще има много трудна задача да опази аванса си на водач в класирането същия, тъй като отборът е с изключително сериозни кадрови проблеми преди днешната си визита.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита на две от звездите си в лицата на Агуеро и Де Бройне, които са контузени, а освен това аут заради травми са Менди и Браво. При едни спечелени три точки от страна на "гражданите" днес отборът ще направи много важна крачка към нова титла във Висшата лига, тъй като именно подобни директни мачове са от ключово значение.

Домакините загубиха злощастно от Уулвърхямптън в последния кръг и ще се опитат да зарадват своите верни фенове с една победа днес, но тя ще дойде доста трудно и за да я постигнат момчетата на Маурицио Сари трябва да надминат себе си.

Все пак добрата новина е, че в състава на домакините няма кадрови проблеми и всички са на линия за днешния дерби мач. 

Статистиката показва, че Челси е допуснал две загуби в последните си три домакински мача срещу "гражданите" във Висшата лига, но тимът е постигнал и една победа, което все пак дава някакви надежди за мача днес. 

Ако днес Манчестър Сити постигне успеха ще спечели две последователни визити над този противник за пръв път от 1955 година насам. Освен това отборът при победа ще счупи рекорда в преките мачове срещу Челси, тъй като никога не е печелил четири поредни срещи срещу "сините" във всички турнири.

До момента Сити е с три поредни победи над Челси. 

Нашата прогноза обаче е реми с по един гол.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 1:1