Челси си взе поправителния и се върна на победния път, след като надви с 2:1 Уотфорд при визитата си на "Викъридж Роуд".

В миналия кръг "сините" загубиха злощастно от Лестър на своя "Стамфорд Бридж" и днешният мач бе задължителен за спечелване от страна на тима на Маурицио Сари.

Азар вкара и двата гола за лондончани. В първата минута на продължението на първото полувреме белгиецът откри, но само две минути след това, също в продължението, домакините успяха да изравнят чрез Перейра.

Все пак обаче в 58-ата минута с гол от дузпа Азар реши всичко в този мач и оформи крайния успех за гостуващия тим.

След този двубой Челси е четвърти в класирането с актив от 40 точки, а Уотфорд е 9-и с 27 пункта.


Срещата започна по-добре за гостите от Лондон, които създадоха няколко опасни атаки през първите минути.

Първото по-интересно положение се откри пред Педро, който пробва нисък удар, който обаче премина встрани противниковата врата.

В 9-ата минута Кепа подари една топка на Деулофеу и испанецът опита с пета да подаде към свой съотборник, но в крайна сметка не му се получи и така домакините пропиляха добра възможност.

Вилиян нацели греда няколко минути след това, след удар от малък ъгъл, и в състава на домакините имаше неприятна ситуация. Бившият футболист на рония шампион Лудогорец Кабаселе се удари лошо в гредата и бе принудително заменен.

В 30-ата минута Азар имаше доста добър шанс пред себе си, но не успя да го оползотвори, а пък Дийни също имаше възможност да вкара, но за домакините, но ударът му бе блокиран от Давид Луис.

В добавеното време на първата част паднаха попадения. В първата минута от продължението Азар бе намерен от Ковачич, а след това премина и покрай Фостър, за да вкара топката в опразнената мрежа.

В третата минута от добавеното време Перейра изравни след прекрасно воле от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с добро темпо, а в 58-ата минута гостите от Лондон отново стигнаха до аванс в резултата.

Еден Азар вкара второто си попадение в мача, този път от дузпа, а наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря Фостър в наказателното поле.

В следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и нямаше опасности пред двете врати.

Все пак обаче в 72-ата минута Вилиян можеше да вкара за лондончани, но ударът му от доста добра позиция някак си мина покрай страничната греда.

До самия край мачът просто се доиграваше и резултатът остана непроменен.

УОТФОРД - ЧЕЛСИ 1:2
0:1  Азар 45+1
1:1 Перейра 45+3
1:2 Азар 58 дузпа

УОТФОРД: Фостър, Фемения, Каткарт, Кабаселе (16 – Мариапа), Холебас, Капу, Дукуре, Сема, Перейра, Дийни, Деулофеу

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич (80 - Баркли), Вилиан, Педро (43 – Хъдсън-Одой (85 - Eмерсон), Азар