Челси направи сериозна издънка в битката за Топ 3 във Висшата лига, след като стигна само до 0:0 при домакинството си на Саутхямптън.

Така "сините" от Лондон остават на четвърто място с 44 точки, докато "светците" спечелиха важна точка в битката си за оцеляване.

По този начин Саутхямптън скъса негативната си серия срещу Челси, след като имаше седем поредни загуби срещу този съперник във всички турнири.

Като цяло лондончани контролираха мача, създадоха дузина голови положения, но направиха куп пропуски и това ги лиши от победата. В крайна сметка гостите си взеха заслужено равенство и спечелиха важна точка.


Домакините от Челси започнаха атакуващо мача и още в самото начало притиснаха здраво гостите си, които обаче много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

Това бе и причината лондончани трудно да стигат до голови ситуации. В 9-ата минута Маркос Алонсо се озова на чиста позиция и стреля, но бе блокиран.

Последва и шанс пред Алваро Мората, който обаче стреля слабо с глава и логично не се стигна до попадение. Това бяха и единствените положения пред вратата на Саутхямптън.

Гостите залагаха на контри и в 16-ата минута дори можеха да вкарат, но Дани Ингс пропусна. Последваха спокойни минути, в които домакините владееха инициативата, но така и не успяваха да преодолеят защитния вал на "светците".

В 25-ата минута Вилиан се отчете с пропуск, а малко по-късно Еден Азар се озова на чиста позиция, но отново не се стигна до гол. В края на полувремето Вилиан получи контузия и бе заменен принудително от Мая Йошида. В 43-ата минута Алваро Мората се отчете с нов пропуск.

Втората част започна с домакински натиск, но отново чистите ситуации пред вратата на гостите липсваха. В 58-ата минута Давид Луиз залъга отбраната на Саутхямптън, но се замота и бе блокиран, минута по-късно пък удар на Еден Азар не намери целта.

След един час игра и "светците" стигнаха до шанс, но Шейн Лонг стреля в аут. Последваха силни минути за домакините, но се заредиха пропуски на Жоржиньо и Еден Азар.

В 71-ата минута Челси все пак вкара, но попадението бе отменено поради засада на Мората. Шест минути по-късно Давид Луиз стреля с глава, но неточно. До края Челси натисна здраво, но нямаше шанс да вкара и да вземе победата. 

Челси - Саутхямптън 0:0

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Баркли, Вилиан, Азар, Мората

САУТХАМПТЪН: Гън, Седрик, Йошида, Вестергор, Беднарек, Валери, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Редмънд, Ингс