Арсенал - Челси, мач от 23-тия кръг на Висшата лига, стадион “Емирейтс”, 19:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Мениджърът на Челси Маурицио Сари предупреди играчите си, че ги очаква тежко гостуване на Арсенал. Тимът на Сари в момента е на четвърто място в класирането и при успех довечера ще изскочи на цели 9 точки пред петия Арсенал, което ще направи битката за класиране в Шампионската лига малко по-спокойна за тях. 

“Този мач е риск и възможност. Те са наистина много добър отбор. Имат едно от най-доброто нападение във Висшата лига. Ние можем да бъдем опасни срещу подобни противници, но трябва да останем в мача. Трябва да се защитаваме на много високо ниво и да бъдем внимателни в предстоящите повече от 95 минути”, каза Сари. 

Италианецът ще трябва да реши проблема с атаката си. Дали да заложи на Оливие Жиру или Алваро Мората като централен нападател, или да използва Еден Азар като “фалшива деветка”. 

В същото време Арсенал гледа на домакинството си на Челси като възможност да влезе по-сериозно в битката за Топ 4. “Топчиите” загубиха от Уест Хем в миналия кръг, когато Месут Йозил не бе включен в групата. Очаква се довечера германецът да бъде на разположение на Унай Емери. 

“Говорих с него и той знае какво искам - постоянство. Той имаше някои контузии, заради които понякога се представяше на ниво, но в други мачове не го правеше. А аз искам един играч да бъде еднакво ценен във всеки мач.

Той не игра в последния двубой, но за мен Месут е като всеки друг наш играч. В събота ще бъде с нас, ако се чувства добре. Тренира добре в последните две седмици и смятам, че ще бъде в отбора”, каза Емери. 

Испанецът няма проблеми с нови контузени играчи, освен с тези които се лекуват от по-тежки травми. Роб Холдинг, Хенрик Мхитарян и Дани Уелбек пропускат лондонското дерби. 

Маурицио Сари няма да може да разчита единствено на Рубен Лофтъс-Чийк. 

Резултат: 1:1