Челси – Тотнъм, мач-реванш от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата, стадион „Стамфорд Бридж“, 21:45 часа, съдия Мартин Аткинсън
В първия мач Тотнъм победи  с 1:0

Контузен за Челси: Лофтъс-Чийк
Под въпрос за Тотнъм: Сисоко, Моура
Контузени за Тотнъм: Кейн, Али, Уанияма
С националния отбор на Южна Корея: Сон

Прогноза

Тотнъм ще започне с аванс от 1:0 реванша от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата срещу Челси, но и без най-важните си фигури в нападение, което ще направи задачата за класирането на финал невероятно трудна. 

Хари Кейн и Дели Али получиха контузии и няма да играят до месец март, а Хюн Мин Сон е с националния отбор на Южна Корея, така че положението за Маурисио Почетино не е никак розово. 

„Оптимист съм. Ще потърсим решения и ще опитаме да бъдем солидни, агресивни, дейни в атака и да запазим идентичността си. Естествено, че ще е трудно, но ще се опитаме да се справим. В крайна сметка съм сигурен, че момчетата ще дадат най-доброто от себе си, за да стигнем до финала“ заяви аржентинецът. 

Положението на Шпорите увеличава със сигурност шансовете на Челси, особено след поражението от Арсенал през уикенда и критиките, на които играчите бяха подложени от мениджъра Маурицио Сари, така че сега Сините ще опитат да зарадват феновете си и шансовете им изглеждат доста добри. 

Те ще се хвърлят здраво в мача, като интересен ще бъде избора на Сари в нападение, макар че новопривлечения Гонсало Игуаин няма да бъде на линия. Еден Азар може отново да води нападението, но няма да е неочаквано и ако Оливие Жиру стартира. 
 
При всички положения на „Стамфорд Бридж“ ще бъде горещо. Челси падна и в двата мача от Тотнъм през кампанията, а последният път, когато отстъпи 3 пъти в рамките на един сезон от един и същи опонент бе през 2012-13 пред Ман Сити. Освен това само веднъж в историята от 5 случая, Сините стигнаха до финала на надпреварата, след като загубиха първата среща – през 1997-98. 
 
При всички положения Тотнъм няма да се даде без битка, но липсата на лидерите Кейн и Али намалява значително шансовете за отбора, тъй като двамата са важни и от емоционална гледна точка. Домакините ще бъдат пределно мобилизирани да направят обрат и при това стечение на обстоятелствата изобщо няма да бъде изненада, ако успеят. 
 
Резултат: Челси – Тотнъм 2:0