Борнемут постигна доста изненадваща домакинска победа с разгромното 4:0 над фаворита Челси в среща от 24-ия кръг на Висшата лига.

Мачът между двата тима се игра на „Виталити Стейдиъм”, а „черешките” нямаха домакински успех срещу този противник от десетилетия.

Новото попълнение на „сините” Гонсало Игуаин излезе сред титулярите, но отново не се запомни с нищо кой знае какво.

Кинг даде аванс на домакините с попадение в 47-ата минута, а за удвояването на резултата точен бе Брукс в 63-ата минута.

В 74-ата минута Кинг вкара второто си попадение в срещата, а освен това именно той се отчете и с асистенция за втория гол на тима си. За крайния резултат точен бе резервата Даниелс в 95-ата минута.

След тази среща отборът от Лондон е 4-и с актив от 47 точки и е на равен брой точки с петия Арсенал, както и с две точки повече от шестия Манчестър Юнайтед.


Срещата започна активно за лондончани и те бяха близо до откриване на резултата още в 7-ата минута но Ковачич не успя да насочи топката в мрежата с глава и разтресе напречната греда след прекрасно центриране на Педро преди това.

В следващите минути през двата отбора нямаше кой знае какви възможности, но както „черешките”, така и „сините”, създадоха по няколко интересни атаки.

В 34-ата минута Борнемут пропусна страхотна възможност да поведе в резултата. Брукс от страхотна позиция отправи удар с глава, който обаче бе доста слаб и така и не затрудни Кепа

Броени минути след това Боруц трябваше да показва рефлекс, след като изби страхотен фалцов удар на Аспиликуета.

До почивката нямаше попадения и всичко остана за второто полувреме. Две минути след подновяването на играта домакините вече имаха аванс в резултата. Брукс намери по прекрасен начин Кинг на точката на дузпата и за последния не бе никакъв проблем да насочи топката в мрежата.

Последваха доста добри минути за домакините, които не след дълго стигнаха и до второ попадение.

В 63-ата минута Кинг върна жеста на своя съотборник и го изведе сам срещу вратаря, след което Брукс финтира умело противников играч и с техничен удар от няколко метра прати топката във вратата на Кепа.

Шокът за домакините бе пълен и в 74-ата минута те инкасираха и още едно попадение. Станислас направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле, а след това намери своя съотборник Кинг, който сам срещу вратаря не сгреши.

В 94-ата минута резервата Даниелс оформи крайния резултат за домакините и направи срама за Челси още по-голям.

БОРНЕМУТ – ЧЕЛСИ 4:0
1:0 Кинг 47’
2:0 Брукс 63’
3:0 Кинг 74’
4:0 Даниелс 95'


Борнемут: Боруц, Кук, Клайн, Аке, Смит, Фрейзър (90+2 - Даниелс), Сърман, Гослинг, Станислас, Брукс (68 – Айб), Кинг

Челси: Кепа, Рюдигер, Луис, Емерсон, Аспиликуета, Ковачич (77 - Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Канте, Игуаин (65 – Жиру), Азар, Педро (61 – Вилян)