Ръководството на Челси обмисля варианта да замени мениджъра Маурицио Сари с бившия наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан, пише вестник "Сън".

Италианецът е пътник според водещите медии на Острова, след като публично обвини футболистите си в липса на характер и слаба мотивация.

Шефовете на "сините" са останали изключително разочаровани от срамното поражение с 0:6 от Манчестър Сити преди дни и вече се оглеждат за нов треньор.

Зидан дълго време беше спряган за нов мениджър на Манчестър Юнайтед, но фантастичния старт на временния мениджър Оле Гунар Солскяер бетонира норвежеца на стадион "Олд Трафорд".

Така пред Зизу се открива нова опция, която със сигурност е доста примамлива, като се има предвид факта, че Челси е фактор във Висшата лига и има солиден финансов ресурс, за да се бори за всеки трофей.

За французина се твърди, че няма търпение да води отбор от Висшата лига. Негово евентуално назначение ще повлия положително върху имиджа на клуба, тъй като легендата изведе Реал Мадрид да невижданите три поредни триумфа в Шампионската лига.

Ходът със световния шампион за 1998 година е добре обмислен от босовете на Челси, тъй като ще има още един ефект. Звездата на тима Еден Азар не крие, че Зидан е неговият голям идол и пристигането на Зизу на "Стамфорд бридж" може да откаже белгиеца от трансфер в Реал Мадрид.