Челси удари с 2:1 Малмьо в среща от 1/16 финалите на Лига Европа и успя да се вдигне след погромното 0:6 от Ман Сити преди дни във Висшата лига.

Головете за лондончани на стадион "Сведбанк" забиха Рос Баркли през първото полувреме и Оливие Жиру след почивката. Попадението на Жиру бе истинска наслада за ценителите на футбола.

Французинът опъна мрежата след техничен удар с петичка, след като преди това съотборниците му сътвориха уникална атака. Почетното попадение за домакините вкара Андерс Кристиансен малко преди края на мача.

Като цяло срещата предложи много здрав и атрактивен футбол. Малмьо започна свирепо мача, но не успя да вкара и това се оказа решаващо в крайна сметка.

От своя страна играчите на Челси се възползваха от първото си по-сериозно положение и поведоха, след което взеха инициативата и контролираха действията.

Последва нов гол за лондончани, които леко се отпуснаха и бяха наказани в края. Трябва да се отбележи, че мениджърът на англичаните Маурицио Сари бе дал почивка на част от титулярите си, като на пейката останаха Еден Азар и Н’Голо Канте, които се появиха в игра след почивката.

Така Челси ще чака в приповдигнато настроение двубоя с Манчестър Юнайтед за ФА Къп.

Домакините от Малмьо заслужават само добри думи за представянето си. Шведите не си повярваха, че могат да вземат нещо от този мач, а и допуснаха груби грешки във важни моменти от срещата. Това бе и първи официален двубой за Малмьо от 13 декември, когато бе победен с 1:0 Бешикташ за Лига Европа, което си оказа и своето влияние.

В крайна сметка заслужена и закономерна победа за Челси. Лондончани ще чакат спокойно реванша след седмица на "Стамфорд Бридж".

Малмьо - Челси 1:2

МАЛМЬО: Далин, Виндхайм, Л. Нилсен, Бенгтсон, Сафари, Траустасон,, Кристиансен, Риекс, Бачиру, Розенберг, Антонсон

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Давид Луиш, Емерсон, Жоржиньо, Ковачич, Баркли, Вилиан, Педро, Жиру