Стражът на Челси Кепа се извини за непокорното си отношение по време на финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити и отказа да бъде заменен от Уили Кабайеро преди дузпите между двата тима.

Точно преди дузпите за определяне на победителя се стигна до абсурдна ситуация при която Кабайеро на два пъти бе край страничната линия и чакаше смяна, а Сари нареди на испанеца да излезе, но последният категорично отказа. След това се оказа, че двамата не са се разбрали и най-скъпият страж в света е обявил от далече, че няма проблем с контузия и може да продължи.

В крайна сметка той ще олекне с една седмична заплата в лондонския клуб, а парите ще отидат за благотворителност.

"Мислех много за събитията от неделния мач. Направих голяма грешка и искам да се извиня публично както на клуба и на феновете, така и на Маурицио Сари и специално на Уили Кабайеро, моят съперник за вратарския пост", обяви Кепа, цитиран от "Скай Спортс".

"Ще приема наказанието си, което клубът определи, защото не постъпих правилно. Макар да имаше недорзумение аз направих голяма грешка по начина, по който се разигра тази ситуация", добави още испанецът.