Еден Азар спаси Челси от загуба срещу Уулвърхемптън и двубоят от 30-ия кръг на  Висшата лига на „Стамфорд Бридж” завърши 1:1. 

Вълците показаха отново страхотна организация и бяха близо до победата, но в края белгиецът ги наказа, за да помогне на лондончани да измънат точката от двубоя. 

Хората на Маурицио Сари натискаха сериозно, но им липсваше креативност и острота в последната третина от терена. Поради тази причина през първото полувреме имаше само един точен изстрел, който бе на Гонсало Игуаин, но от малък ъгъл аржентинецът не затрудни Патрисио. 

Сините си подаваха, но без да създават нищо. Центриранията също липсваха срещу отлично подредения съперник, който не оставяше никакви празни пространства на домакините. 

След паузата ситуацията не се промени особено, но при една от контрите си в 56-ата минута Вълците поведоха. Жота и Хименес размениха пасове, като голмайсторът се оказа на чиста позиция пред Кепа и стреля, Аспиликуета докосна топката, но без да успее да я избие встрани и тя премина голлинията. 

Последваха нови тежки минути, макар че с влизането на Лофтъс-Чийк и Уилиан Сините станаха малко по-остри. Те започнаха да стрелят по-често, но като цяло липсваше промяна на стила им и не се виждаше как ще вкарат. 

Руи Патрисио бе солиден при далечните удари и лондончани бяха изправени пред втората си домакинска загуба за сезона. В 92-ата минута обаче, Еден Азар излезе на сцената за пореден път. 

Белгиецът получи пред наказателното поле, измъкна се от съперник и с великолепен удар в долния ляв ъгъл прати топката в мрежата, вкарвайки 13-ия си гол през кампанията. 

Въпреки това Сините загубиха важни 2 точки в битката за Топ 4, като събраха 57, но пропуснаха да се приближат само на 2 от третия Тотнъм, при това с мач по-малко. Уулвърхемптън е 7-и с 44 точки и за пореден път демонстрира отлична игра в дефанзивен план, като в мачовете срещу отборите от Топ 6 тимът има 10 точки до момента. 

Челси – Уулвърхемптън 1:1
 
0:1 Хименес 56
1:1 Азар 92
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Емерсон, Жоржиньо (72 Уилиан), Канте, Ковачич (56 Ковачич), Педро (61 Хъдзън-Одой), Азар, Игуаин
Уулвърхемптън: Руи Патрисио, Коуди, Боли, Саис, Дохърти, Невеш, Дендонкер, Джони, Моутиньо, Жота (82 Гибс-Уайт), Хименес (86 Траоре)