Eвертън – Челси, мач от 31-ия кръг на Висшата лига, стадион „Гудисън Парк“, 18:30 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузен за Евертън: Джагиелка (Евертън)
Без право да играе срещу отбора, който държи правата му: Зума (Евертън)

Прогноза

Челси ще опита да увеличи шансовете си за място в Топ 4 с победа над Евертън на „Гудисън Парк“. 

Сините ще се изравнят с Арсенал при успех над Карамелите, но знаят, че ще трябва здраво да поработят за него, след  като по-рано през сезона двубоят в Западен Лондон завърши 0:0. 

Отборът на Марко Силва обича да играе подобни мачове, в които съперникът е този, който на всяка цена търси триумфа, като това за пореден път се видя в градското дерби срещу Ливърпул наскоро. 

И сега домакините едва ли ще подходят различно в търсенето на позитивен резултат и стремеж към изкачване в класирането, защото 12-ото място в момента със сигурност не е това, което феновете очакват. 

Шеймъс Колман и Лейтън Бейнс ще дадат допълнителни опции за състава на Марко Силва, който може да опита да потвори начина на игра на Уулвърхемптън от миналия уикенд, когато Вълците измъчиха страшно много състава на Маурицио Сари. 

Италианецът вероятно ще направи доста промени в отбора си от победата над Динамо Киев с 5:0, а хеттрикът на Оливие Жиру определено може да го накара да размисли дали да не заложи на французина в атака, въпреки че Гонсало Игуаин ще бъде по-свеж. 
 
Eвертън е без победа в последните 6 мача срещу Челси, като в предишните 5 не успя и да отбележи и последните два двубоя приключиха 0:0. Сега също не се очакват много голове, а и домакините наистина трудно ще вземат нещо от мача, след като в последните си 12 сблъсъка със съперниците от Топ 6 имат 3 равенства и 9 загуби. 
 
Гостите пак ще трябва да разчитат на индивидуалното майсторство на Еден Азар, който ги спаси срещу Уулвс, но дали ще го направи отново? Поредният труден тест за Челси, като гаранции за успех е трудно да бъдат дадени, но все пак шансовете на лондончани са малко по-добри. 
 
Резултат: Евертън – Челси 0:1