Челси – Уест Хям, мач от 33-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж”, 22:00 часа, съдия Крис Кавана

Под въпрос за Челси: Лофтъс-Чийк, Алонсо, Педро
Контузени за Уест Хям: Каръл, Санчес, Ярмоленко, Уилшър, Рийд

Прогноза

След загубата на Арсенал от Евертън и това, че Тотнъм и Манчестър Юнайтед не играха в този кръг, Челси ще опита да излезе на трето място след домакинството си срещу Уест Хям. 

Сините спечелиха убедително срещу Брайтън с 3:0 миналата сряда и това донесе известно спокойствие, но то много бърз може да бъде ликвидирано, ако тимът на Маурицио Сари отново покаже колебание, което изобщо няма да бъде изненада.

Лондончани не са печелили повече от два поредни мача в първенството от началото на кампанията, когато тръгнаха с 5 поредни успеха, но сега надеждите са, че Чуковете все пак ще бъдат победени с добра игра.  

Играещият силно напоследък Рубен Лофтъс-Чийк, който вкара страхотен гол срещу Чайките,  е под съмнение, но дори и да не може да играе опциите пред домакините за неговата позиция са доста добри. Калъм Хъдзън-Одой, който впечатли срещу южняците, може отново да бъде сред титулярите.  

Освен това Уест Хям е удобен съперник за Сините, след  като в последните 12 мача между тях на „Стамфорд Бридж” Челси има 8 победи и 4 равенства, а последното поражение е отпреди ерата на Роман Абрамович. През септември 2002-а тимът отстъпи с 2:3. 

Хората на Мануел Пелегрини обаче не трябва да се подценяват, защото освен че се изкачиха на комфортна позиция в средата на таблицата, спечелиха 4 от последните си 5 мача срещу лондонски съперници, което изобщо не е случайно. 

Хавиер Ернандес се разписа при предишните си 4 гостувания в Западен Лондон и ще опита да се присъедини към Дион Дъблин (срещу Тотнъм), Алан Шиърър (срещу Лийдс), Рууд ван Нистелрой (срещу Нюкасъл) и Робер Пирес (срещу Тотнъм), които единствено преди него са вкарвали в 5 поредни визити на един и същи опонент. 
 
При всички положения успехът за Челси едва ли ще дойде лесно, защото противникът има класа, но при все, че Чуковете няма за какво да играят, а точките са важни за Сините, те би трябвало да спечелят и да увеличат шансовете си да завършат в Топ 4. 
 
Резултат: Челси – Уест Хям 2:0