Ливърпул - Челси, среща от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 18:30 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Фабиньо, Кейта, Хендерсън, Салах, Мане, Фирмино

Челси: Кепа, Рюдигер, Давид Луис, Емерсон, Аспиликуета, Жоржиньо, Баркли, Канте, Хъдсън-Одой, Азар, Игуаин

Прогноза на Gol.bg:
Този мач е от фундаментално значение за домакините и за техните амбиции за титлата. За да запази шансове за краен успех във Висшата лига и да държи Сити под напрежение тимът на Юрген Клоп трябва задължително да победи "сините" днес.

Отборът в момента е лидер в класирането и е с две точки пред Сити, но "гражданите" имат мач по-малко и на практика са отборът, който реално има предимството, макар че тимът е на втората позиция в таблицата.

Домакините ще бъдат днес без Окслейд-Чембърлейн и Вайналдум, които са контузени, докато гостите са с оптимален състав и нито един играч няма да отсъства от техните редици.

Отборът домакин се представя фантастично на свой терен във Висшата лига и е записал четири победи и едно реми в последните си пет домакинства от английския елит.

От друга страна пък лондончани не са никак убедителен гост и отборът има три поражения в последните си пет визити от първенството, а двете победи бяха постигнати над едни от най-слабите тимове в таблицата - Кардиф и Фулъм.

В последните пет директни мача статистиката показва предимство на Челси с две победи и три ремита, а пък "червените" нямат победа в тях.

Отборът на Ливърпул няма победа над Челси у дома във Висшата лига в последните шест мача, а последният успех на тима над този противник от първенство е през 2012 година, но въпреки това нашата прогноза за този мач е успех с 2:0 за домакините.

Прогноза: Ливърпул - Челси 2:0