Айнтрахт Франкфурт и Челси завършиха 1:1 в първия полуфинал от Лига Европа и оставиха развръзката за реванша. Двата отбора поделиха надмощието през отделни периоди на срещата, но като цяло “сините” от Лондон трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа. Лука Йович възпламени трибуните с гол в 23-та минута, но в края на първата част Педро Родригес изравни. Реваншът на “Стамфорд Бридж” е следващия четвъртък. 

Феновете на “Комерцбанк Арена” направиха невероятна хореография преди мача и създадоха прекрасна атмосфера за футбол. Първата част обаче започна равностойно. В началните минути много активен по десния фланг на нападението на домакините бе Дани да Коща, който изостри събитията в наказателното поле на гостите с хубави центрирания. 

Така се стигна до 23-та минута, когато Айнтрахт поведе. Филип Костич центрира от лявото крило и голмайсторът на немците Лука Йович успя да реализира. Сърбинът посрещна топката с глава и я прати с хирургическа точност към далечния ъгъл - 1:0 за домакините. 

До края на първото полувреме Челси натисна и Вилиан и Лофтъс-Чийк пропуснаха прекрасни възможности да изравнят. Това все пак стана в 45-та минута. Вилиан центрира от ъглов удар, а след създалото се разбъркване топката попадна на крака на Педро Родригес. Испанецът нанесе топовен изстрел и не остави шансове на Кевин Трап за 1:1

Втората част започна с много силна игра на Челси. Хората на Маурицио Сари натиснаха сериозно, докато домакините предимно се защитаваха. В 54-та минута “сините” сътвориха много хубава възможност, а Лофтъс-Чийк остана на стрелкова позиция. Английският национал обаче стреля над гредата. 

Само 5 минути по-късно Давид Луис изпълни по прекрасен начин свободен удар, но за негово нещастие видя как топката разтресе напречната греда. Сари пусна в игра и Еден Азар, а добрата игра на тима му продължаваше. Кевин Трап обаче отрази удар с глава на Давид Луис в 77-та минута. 

В заключителните 10 минути и домакините показаха, че могат да играят добър футбол. Пасиенсия не успя да се възползва от груба грешка на Канте при изнасянето на топката, докато в 85-та минута удар на капитана на домакините Давид Абрахам с глава мина над вратата. 

Айнтрахт Франкфурт - Челси 1:1

1:0 Лука Йович 23’

1:1 Педро Родригес 45’

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Хинтерегер, Абрахам, Хасебе, Фалет, Фернандеш (73 - Пасиенсия), Роде, Да Коща, Костич, Гачинович (90 -  Вилемс), Йович

Челси: Кепа, Аспиликуета, Луис, Кристенсен, Емерсон, Канте, Жоржиньо,  Лофтъс-Чийк (82 - Ковачич), Вилиан (61 - Азар), Педро, Жиру