Челси направи важна крачка към място в Топ 4, след  като победи Уотфорд с 3:0 у дома и така прекъсна серията си от 3 поредни мача във Висшата лига без успех. 

Сините имаха големи проблеми до почивката, когато бяха късметлии да не допуснат попадение, но след нея се развихриха и с три гола си осигуриха комфортния триумф. 

Така отборът на Маурицио Сари излезе на трето място в  класирането със 71 точки, една повече от Тотнъм и ако победи Лестър в последния кръг ще си гарантира завършек в четворката. 

Твърде е възможно обаче, това да се окаже последният мач на Еден Азар на „Стамфорд Бридж“ преди очакваното му преминаване в Реал Мадрид. Белгиецът се отчете с 2 асистенции за триумфа. 


За домакините се завърнаха Еден Азар и Гонсало Игуаин, а и Алонсо и Ковачич стартираха. За Стършелите капитанът Трой Дийни бе на линия след наказание, а Натаниел Чалоба неочаквано стартира, като това бе едва третият му мач като титуляр в първенството от 2017-а година насам. 

Гостите започнаха добре с две статични положения, които обаче не донесоха нищо. Последва опасен удар на Деулофеу, но малко встрани. В 8-ата минута Кепа направи невероятно спасяване. Трой Дийни стреля с глава и виждаше топката как влиза, но вратарят на Челси се разтегна и с една ръка изби. Фантастична реакция! 

Малко след това домакините трябваше да направят принудителна смяна, след като Канте се контузи и бе заменен от Лофтъс-Чийк. В тези минути обаче, Уотфорд играеше страхотен футбол. 

Сините обаче отговориха, след като Педро и Ковачич разиграха отдясно, топката стигна до Жоржиньо, който опита прехвърлящ удар. Фостър не бе убедителен в избиването, но Фемениа доизчисти. 

Уотфорд обаче продължи да създава положения. Деулофеу отново остана на добра позиция, но не бе точен в 17-ата минута, а малко по-късно и включилия се Холебас излезе на добра позиция, но прати топката над вратата. 

В 23-ата минута Челси получи нов шанс. Азар се измъкна зад защитата, но Фостър също реагира добре и успя да спаси. Уотфорд обаче продължаваше да бъде много опасен и в 26-ата минута Алонсо имаше важна намеса, за да предотврати попадение. 

Сините поискаха дузпа, когато Фемениа доста бурно изблъска Луис на далечната греда без да има намерение да играе с топката, но реферът подмина ситуацията. В края на полувремето Педро стреря неточно и в крайна сметка паузата дойде при 0:0, което бе доста добър резултат за домакините. 

Скоро след почивката обаче, Сините нанесоха двоен удар. Фостър изби удар на Азар в корнер, който бе изпълнен късо, а центрирането стигна до Лофтъс-Чийк, който вкара отблизо за 1:0. Само 3 минути по-късно, пак след ъглов удар, Давид Луис се извиси и вкара с глава втория гол за отбора си. 

Гостите отново нямаха късмет, когато удар на Деулофеу се отби в гредата. Педро стреля опасно, но Фостър спаси, а Лофтъс-Чийк не успя да направи добавка. Вратарят на Уотфорд имаше много работа и трябваше да се справя и с изстрел на Игуаин от въздуха. 

В 75-ата минута всичко в двубоя приключи, въпреки че в този период инициативата отново бе в гостите. Педро обаче изведе Игуаин зад Каткарт, който с техничен удар преодоля Фостър и вкара третия гол за отбора си. 

Уотфорд нямаше късмет, когато отбеляза попадение, което правилно бе отменено поради засада, а Оливие Жиру се отчете с два пропуска след отлични подавания на Азар. 

Челси – Уотфорд 3:0
 
1:0 Лофтъс-Чийк 48
2:0 Луис 51
3:0 Игуаин 75
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Луис (89 Кейхил), Алонсо, Канте (10 Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Ковачич, Педро, Азар, Игуаин (79 Жиру)
Уотфорд: Фостър, Фемениа, Маряпа, Каткарт, Холебас, Чалоба (65 Клевърли), Дукуре, Хюз, Перейра, Деулофеу (83 Съксес), Дийни (83 Грей)