Халфът на Челси Рубен Лофтъс-Чийк смята, че няма причина да напуска клуба и намекна, че може да удължи договора си със Сините. 

23-годишният футболист направи някои много силни мачове, като вкара 9 гола през този сезон, но има хронична контузия в гърба, която му пречи за разкрие пълния си потенциал. 

Той има контракт за още два сезона с лондончани, които също искат да го задържат, но новият договор не е ясно дали ще бъде подписан. 

„Не съм сигурен за новия си контракт. Оставил съм агента си да решава това, но не мисля за този въпрос. Сега важно да съм концентриран върху настоящето, но не виждам причина да напускам Челси. Ако получа увеличение на заплатата ще бъде страхотно“ заяви Лофтъс-Чийк. 

Той може би ще е титуляр в утрешния реванш от полуфиналите в Лига Европа, тъй като Нголо Канте е контузен. Лофтъс-Чийк все пак се надява да се справи с болките в гърба, които го мъчат от години. 

„Имам спазми откакто бях на 16 или 17 години. Това е нещо, което ми създава неприятности, но през годините съм се научил да се справям с проблемите до някаква степен. Сега обаче се чувствам добре и не смятам, че ще имам проблеми до края на кариерата си. Хубаво е обаче, когато се усещаш значим за един отбор“ каза още Лофтъс-Чийк.