Франк Лампард е най-вероятният наследник на Маурицио Сари в Челси, твърди вестник „Сън“. 

Италианецът ще напусне Сините след финала в Лига Европа, като от Ювентус искат да го привлекат за наследник на Масимилиано Алегри и са готови да платят неустойката му от 5 милиона паунда, което би било идеално за лондончани. 

Челси не направи особено добър сезон, но пък сега на мястото на Сари ще се завърне легендата на клуба, който в понеделник ще опита да вкара Дарби във Висшата лига в плейофа срещу Астън Вила. 

„Имам още две години от договора си и след мача ще разговарям с президента относно резултата, както и за това какво да правим впоследствие“ заяви 40-годишният Лампард, който прови отличен сезон начело на Овните. 

Букмейкърите вече са спрели да приемат залози за неговото завръщане в Западен Лондон, което също е доста показателно. За 13 години с екипа на Сините той спечели 11 трофея и вкара рекордните 211 гола в 649 мача. 

Босът на Дарби Мел Морис вече обяви, че няма да стои на пътя му, ако от Челси го поискат и евентуален успех срещу Вила би бил идеалния начин, по който Лампард да се раздели с клуба и да направи следващата крачка в кариерата си.