Калъм Хъдзън-Одой ще прибере около 50 милиона паунда според новия си договор, който подписа вчера, съобщават английските медии. Никак не лошо постижение за 18-годишен тинейджър. 

Младокът се обвърза с Челси до лятото на 2024-а година, като заплатата му е сериозно увеличена и той ще прибира по 180 000 паунда седмично, като сумата може да скача и до 200 000. 

Така Хъдзън-Одой става не само един от най-добре платените играчи в отбора, но и един от най-скъпо платените футболисти под 20 години. 

Английският национал е щял да получи подобна сума и ако бе преминал в Байерн, който силно го искаше. Още през лятото обаче, той е приел да остане на „Стамфорд Бридж” доволен от факта, че при новия бос Франк Лампард ще играе редовно, както сега това правят Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам. 

Футболистът е близо до завръщане в игра след дълго възстановяване от разкъсан ахилес, като очакванията са да бъде поставен в ролята на Еден Азар, т.е да има свобода на терена в нападение и да се превърне в новия №10 на отбора.