Милан е отхвърлил с лека ръка трансфера на Тами Ейбрахам през лятото, твърди “Сън”. Според таблоида нападателят на Челси се сторил не достатъчно добър за “росонерите”. 

Таранът игра под наем за Астън Вила през миналия сезон, като вкара впечатляващите 26 гола в Чемпиъншип. “Тутомеркато” пише още по темата, че в Милано освен в качествата на нападателя били скептични и заради липсата му на опит. 

До този момент Ейбрахам имаше в актива си само един сезон във Висшата лига, като през 2017/2018 вкара 5 гола за Суонзи. Заради трансферното ембарго през лятото нападателят получи шанс в Челси и впечатлява с изявите си. 

Тами наниза 7 гола от началото на сезона и е на второ място при голмайсторите след Серхио Агуеро (8). Освен това Ейбрахам вкара първия хеттрик във Висшата лига.

За сметка на това Милан изпитва сериозни трудности в Серия А, като до момента има 2 победи и 2 загуби. В тези 4 мача “росонерите” вкараха само два гола и то в един мач - на Хакан Чалханоглу и Кшищоф Пьонтек от дузпа срещу Верона.