Челси – Брайтън, мач от 7-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 17:00 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Челси: Емерсон, Рюдигер, Лофтъс-Чийк
Контузени за Брайтън: Дъфи, Леандро Тросард, Марч, Бернардо, Иксиердо, Скелото

Прогноза

Челси има иделна възможност да се върне на победния път след загубата от Ливърпул, като срещу Брайтън Франк Лампард със сигурност  ще иска да види играта от второто полувреме. 

Сините остават непостоянни в представянето си и продължават да търсят първата си суха мрежа за кампанията, което също е проблем. Тимът обаче вкара 7 гола на Гримзби в сряда и макар и в онзи мач по-голямата част от титулярите да не играха, това със сигурност е повдигнало самочувствието. 

Някои играчи от онзи двубой начело с Калъм Хъдзън-Одой и Рийс Джеймс ще бъдат на разположение на мениджъра и сега, а Чайките със сигурност  са изключително удобен съперник за лондончани. 

В историята те са загубили и 8-те си мача срещу Челси, 4  от които във Висшата лига при голова разлика 1-11 и при ново поражение сега ще изравнят рекорда за най-много загуби срещу съперник от началото на противопоставянето между двата състава. 

Освен това е крайно време Сините да спечелят у дома във Висшата лига, след като досега постигнаха 2 равенства и загуба на „Стамфорд Бридж“ и младоците на Лампард ще бъдат сериозно мотивирани да зарадват феновете на отбора. 
 
Гостите стартираха сезона с убедителна победа над Уотфорд, но след това са без успех в 5 срещи, макар че в 3 от от тях завършиха наравно и като се изключи поражението от Манчестър Сити с 0:4 показаха прилична игра и не са много лесни за преодоляване. 
 
Въпреки това шансовете им в Западен Лондон не изглеждат добри, независимо от склонната защита на Челси да прави подаръци понякога. Глен Мъри е опасен нападател, но това би трябвало да бъде сблъсък, в който домакините ще покажат, че случилото се срещу Ливърпул е било моментен спад и ще продължат с възходящото си представяне. А е и крайно време да не допуснат гол във вратата си. 
 
Резултат: Челси  - Брайтън 3:0