Бившият вратар на Челси и Арсенал Петр Чех реши да се захване с ново предизвикателство, като стана хокеист и подписа с Гилдфорд Финикс. 

37-годишният ветеран, който прекрати кариерата си след края на миналия сезон, в момента е съветник при Сините, но явно реши да опита нещо различно. 

Той тренира известно време с друг хокеен тим – Гилдфорд Флеймс, след което премина във Финикс, където ще играе като вратар. 

„Радостен съм, че ще усетя от вълнението на мачовете. Надявам се, че ще мога да помогна на този млад състав да постигне целите си и да спечели колкото може повече мачове. След 20 години във футлора ще бъде страхотно преживяване да играя спорта, който обичам и гледах като дете“ заяви Чех. 

Хокеят на лед не е особено популярен във Великобритания, а Гилдфорд Финикс, който е основан през 2017-а година, се подвизава в 4-ото ниво на играта. 

„Привличането на Петр е страхотна новина за нас и нямам търпение да го видя в игра“ заяви треньорът Анди Хемингс. Чех може да дебютира още тази неделя срещу Суиндън Уайлдкетс.