Челси – Нюкасъл, мач от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 17:00 часа, съдия Андре Маринър

Контузени за Челси: Канте, Кристенсен, Рюдигер
Контузени за Нюкасъл: Ричи, Лежун
Наказан за Нюкасъл: Хейдън

Прогноза

Челси определено навлезе във форма преди паузата за националните отбори, печелейки 4 поредни мача във всички турнири и сега целта серията да бъде удължена, когато тимът приеме Нюкасъл. 

Свраките идват вдъхновени от успеха си над Манчестър Юнайтед преди 2 седмици, но остават сред последните отбори в класирането и далеч не могат да бъдат спокойни. 

Героят от двубоя с Червените дяволи Мати Лонгстаф вероятно отново ще стартира заедно с брат си Шон, като Стив Брус се надява отборът му да запази енергията и амбицията от предишния си двубой. 

През този сезон „Стамфорд Бридж“ не е чак толкова страшно място за гостуване, след като Сините не успяха да победят в нито един от първите си 4 мача у дома, но в последните два отбелязаха 9 гола, а триумфираха и в предишните си 6 домакинства на Джордитата, отбелязвайки 17 попадения в тях. 

Освен това Стив Брус има само един успех със свой отбор на терена на Челси от 21 мача, но пък той бе постигнат именно в Западен Лондон със Съндърланд през 2010-а. Освен това Свраките изненадаха и Тотнъм, така че срещу големите отбори се справят доста добре досега и това ги прави опасен противник. 

Сезонът на Челси се очертава да бъде изпълнен с доста непостоянни представяния и не е много сигурно дали след двуседмичното прекъсване, лондончани ще бъдат в същия ритъм, както отпреди това. Липсата на Нголо Канте определено ще им донесе проблеми. 
 
Въпреки това хората на Франк Лампард са фаворити в сблъсъка, който за феновете им задължително трябва да бъде спечелен. Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт се справят отлично до момента и Нюкасъл трудно ще вземе нещо, но със сигурност гостите ще се борят здраво и ако започнат добре могат и да се доберат до позитивен резултат. Все пак обаче, Челси трябва да спечели. 
 
Резултат: Челси – Нюкасъл 3:1