Аякс – Челси, мач от група Н на Шампионската лига, стадион „Амстердам Арена”, 19:55 часа, съдия Овидиу Хацеган

Контузени за Челси: Баркли, Канте, Рюдигер, Емерсон, Лофтъс-Чийк

Вероятни състави: 
Аякс: Онана, Дест, Блинд, Фелтман, Талиафико, Алварес, Мартинес, Зиех, Ван де Бек, Промес, Тадич
Челси: Кепа, Аспиликуета, Зума, Томори, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Уилиан, Хъдзън-Одой, Ейбрахам

Прогноза

Франк Лампард отрече на вчерашната пресконференция, че се страхува от Аякс, въпреки че надълго и нашироко говори за силните страни на холандците, които без съмнение ще бъдат сериозно предизвикателство за Челси в група Н на Шампионската лига. 

„Те спечелиха убедително мачовете си до момента в групата, но това не е причина да се страхуваме от тях. Вярваме в себе си, но знаем, че ще е трудно” заяви Лампард, който влезе в сериозен спор с репортер по въпроса. 

Факт е, че лондончани се подобриха напоследък, като в момента са в серия от 5 поредни успеха във всички турнири, което им помогна да подобрят и позицията си в класирането на Висшата лига.

В същото време обаче, хората на Ерик тен Хаг нямат загуба през целия сезон и в последните си 10 мача във всички състезания имат 9 победи и 1 равенство, така че без съмнение ще действат със самочувствие. 

Всичко това предполага изключително любопитен сблъсък в Амстердам, в който домакините изглеждат с малко по-добри шансове, макар че Челси със сигурност разполага с качества най-малко да вземе нещо от сблъсъка, а дори и да го спечели. 

Гостите ще бъдат без Рос Баркли и Нголо Канте, но имат достатъчно добри техни заместници. Непостоянството е нещо, което Лампард не иска да вижда от отбора си, и независимо от добрата си поредица напоследък лондончани все пак не изглеждат особено сигурни. 
 
От друга страна, ако инициативата в двубоя бъде на страната на Аякс, това ще даде възможност на английския тим да използва бързите си млади играчи за опасни контри и Тами Ейбрахам, Калъм Хъдзън-Одой и Мейсън Маунт ще бъдат със сигурност трудно опазими. 
 
Каквото и да се говори е ясно, че двубоят обещава да бъде крайно любопитен и трудно предвидим. Домакинският фактор вероятно ще окаже своето влияние, след като Аякс определено притежава сериозна класа. Челси е опасен и може да вземе нещо, но все пак шансовете на холандците са по-добри. 
 
Резултат: Аякс – Челси 2:1