Челси стигна до победа с 4:2 над Бърнли на негостоприемния "Търф Мур" в среща от 10-ия кръг на Висшата лига.

Лондончани бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до победата, а след нея отборът е 4-и в класирането с актив от 20 спечелени точки, като тимът е на 5 пункта от лидера в таблицата Ливърпул.

Бърнли пък заема 11-ото място в класирането с актив от 12 пункта.

Пулишич изригна в този двубой и вкара хеттрик, след като бе точен в 21-ата, 45-ата и 56-ата минути. Той изигра най-силния си мач за лондончани откакто пристигна в отбора.

В 58-ата минута Вилиан добави още един гол. В 86-ата и 89-ата минути домакините върнаха два гола чрез Родригес и МакНийл.


Срещата започна с добро темпо, но въпреки това през първите няколко минути нямаше опасни положения пред двете врати.

При първия си по-голям шанс в мача обаче "сините" стигнаха до попадение. Пулишич реализира в 21-ата минута, след като навлезе в наказателното поле и макар, че срещу него имаше двама противникови играчи той насочи топката към далечния ъгъл.

Броени минути след това домакините бяха на косъм да изравнят, но Кепа направи фантастично спасяване след удар на Питерс, а малко след това Пулишич пропусна чудесен шанс да вкара второто си попадение в мача.

Все пак обаче американският национал продължи да тормози защитата на гостите и в 39-ата минута също бе близо до гола, но ударът му премина близо покрай гредата.

В самия край на полувремето обаче той вкара втория си гол след фантастичен удар в близост до границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна шеметно за гостите и в 56-ата минута Пулишич оформи своя хеттрик, след като засече с глава центриране на Маунт и не даде шансове на противниковия страж да реагира.

Две минути по-късно и Вилиан се разписа след хубав удар по земя от наказателното поле. 

В 77-ата минута на терена настъпи любопитна ситуация и след нарушение на Тарковски в наказателното поле реферът Майкъл Оливър отсъди дузпа за гостите. След това обаче преразгледа решението си и с намесата на VAR се оказа, че такава няма и в крайна сметка решението бе отменено.

В 86-ата минута Родригес върна един гол за домакините след топовен удар от 25 метра, а три минути след това Бърнли вкара и още едно попадение чрез МакНийл с удар от границата на наказателното поле.

До самия край нямаше повече попадения. 

Бърнли - Челси 2:4
0:1 Пулишич 21
0:2 Пулишич 45
0:3 Пулишич 56
0:4 Вилиан 58
1:4 Родригес 86
2:4 МакНийл 89

Бърнли: Поуп, Тарковски, Мей, Питерс, Лоутън, Корк, Уестуд, МакНийл, Хендрик, Родригес, Барнс (63 - Видра)

Челси: Кепа, Зума, Томори, Аспиликуета, Алонсо (63 - Джеймс), Жоржиньо, Маунт, Ковачич, Вилиан, Ейбрахам, Пулишич