Челси постигна важна победа с 2:1 при визитата си на Уотфорд, на стадион "Викъридж Роуд" в среща от 11-ия кръг на Висшата лига.

След този мач "сините" са трети в класирането с актив от 23 пункта и отборът е на 8 точки от лидерската позиция в таблицата.

Домакините пък допуснаха поредната си загуба и са закотвени на дъното на класирането с едва 5 точки и нямат победа от началото на сезона.

Срещата започна по изключителен начин за "сините" и още в 5-ата минута Ейбрахам получи феноменален извеждащ пас от Жоржиньо и излязъл сам срещу вратаря не сгреши.

Домакините получиха още един тежък удар и в 20-ата минута бяха принудени да направят принудителна смяна заради контузията на Каткарт.

В самия край на полувремето Маунт можеше да удвои, но стражът на Уотфорд направи брилянтно спасяване и спаси тима си от второ попадение.

Все пак обаче в 55-ата минута Челси вкара втори гол, след като Ейбрахам намери с прекрасно подаване пред малкото наказателно поле Пулишич и американският национал реализира.

Съвсем в реда на нещата след втория гол темпото в играта на гостите значително поспадна.

В 78-ата минута след намесата на VAR домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Деулофеу.

До самия край нямаше повече попадения и резултатът се запази, макар че в 96-ата минута Уотфорд бе на косъм от гола. Стражът на гостите Фостър бе в наказателното поле на "сините" при последната ситуация в мача, но ударът му с глава бе спасен от Кепа. 

Уотфорд - Челси 1:2
0:1 Ейбрахам 5
0:2 Пулишич 55
1:2 Деулофеу 79 дузпа

Уотфорд: Фостър, Доусън, Каткарт (20 - Мариапа), Кабаселе, Докуре, Масина, Чалоба (67 - Хюз), Янмаат (75 - Кико), Перейра, Деулофеу, Грей

Челси: Кепа, Зума, Томори, Аспиликуета, Емерсон, Ковачич, Жоржиньо, Вилиан, Маунт, Пулишич (55 - Хъдсън-Одой, Ейбрахам