Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви двубоя срещу Аякс за един от най-лудите в кариерата му, след като двата тима направиха 4:4. 

Холандците водеха с 4:1, но домакините направиха обрат, след като гостите останаха с двама души по-малко. ВАР отмени победен гол за лондончани, а и тимът от Амстердам бе близо до попадение, макар и в намален състав в един от най-епичните сблъсъци в турнира. 

„Това със сигурност е една от най-лудите вечери в кариерата ми и мач, към който ще се връщам. Истинска лудост! Не мисля, че има много подобни двубои, които могат да се сравняват с този“ заяви Лапмард, след като емоциите поотминаха. 

„И преди сме правили 4:4, но червените картони и ВАР, който е съвсем различно нещо и за него говорим непрекъснато, но трябва да свикваме. Необходимо е отново да изгледам  ситуацията при отменения гол, тъй като от страничната линия нямаш точната преценка“ добави той. 

„Показахме обаче страхотен дух и характер и феновете няма как да не са доволни от това. Естествено, че трябва да се подобрим в защита, но с подобен дух можем да постигнем много. Ситуацията в групата остава трудна, но още от началото бе ясно, че ще е така. Можехме да спечелим този мач, но има много неща, от които да почерпим вдъхновение“ каза още Лампард.