Валенсия и Челси направиха 2:2 в зрелищен и изпълнен със събития мач от група Н на Шампионската лига, който остави и двата тима в битката за 1/8финалите. 

Двубоят предложи попадения, обрати, естествено намеса на ВАР и драма до последно, преди все пак съперниците да завършат наравно. 

Те имат по 8 точки и така всичко ще бъде решено в последните мачове, като и Аякс е в битката за двете места, като един от тимовете ще отпадне. Валенсия ще гостува именно на холандците, докато Челси ще приеме Лил и при победа ще си гарантира място в елиминациите. 

И в двата състава имаше по 2 промени от последните им мачове. Гарай и Карлос Солер стартираха за испанците вместо Мангала и Бараган. За гостите Джеймс и Кристенсен се появиха в защита вместо Томори и Емерсон. 

Сините започнаха силно и още в 3-ата минута Джеймс достави отлична топка във вратарското поле, но от 5-6 метра Уилиан стреля над вратата с глава. Той определено трябваше да вкара. 

Прилепите опитаха да бъдат агресивни, но гостите бяха по-опасния тим. В 11-ата минута Жоржиньо даде много добър пас към Пулишич, но той се оказа малко по-дълъг и вратарят улови. 

Последва още едно положение за гостите, но Ейбрахам не успя да засече точно подаване на Джеймс от фланга. Атаките на Валенсия идваха по-трудно, но в 19-ата минута испанците трябваше да вкарат. Макси Гомес обаче, не успя да отбележи отблизо след подаване на Родриго. 

Последва удар на Солер, с който Кепа се справи, а и Макси Лопес направи нов сериозен пропуск. Челси също атакуваше и мачът бе изключително интересен. Ейбрахам и Канте не бяха точни за гостите. 

В 40-ата минута до гол все пак се стигна. Родриго бе изведен отдясно и центрира, а Карлос Солер се оказа непокрит, за да преодолее Кепа и да открие резултата. Преднината обаче остана само минута и 47 секунди. 

Ковачич получи на границата на наказателното поле, освободи се, след което стреля остро. Топката мина през краката на Торес и влетя в далечния ъгъл, влетявайки под тялото на стража. 

Малко преди почивката голмайсторът на гостите отново тества Силесен, който този път се справи. Неприятното за Челси бе, че Тами Ейбрахам получи контузия и трябваше да бъде заменен от Миши Батшуай. 

Скоро след паузата обаче, Челси вкара. Зума отклони центриране на Джеймс към Пулишич, който отбеляза, но страничният рефер сигнализира за засада. Последва обаче преразглеждане с ВАР, което отне повече от 2 минути, преди все пак голът да бъде зачетен! 

Домакините не бяха доволни, но веднага натиснаха и в 57-ата минута Родриго пропусна да изравни, преди в 61-ата да получат дузпа. Канте спъна Габриел Паулиста, който падна доста театрално. Първоначално съдията сякаш отсъди симулация, но след преразглеждане с ВАР посочи бялата точка! Дани Парехо застана зад топката, но Кепа усети ъгъла и успя да избие правейки страхотно спасяване! 

Последваха две положения за домакините, но Макси Гомес и Солер ги пропуснаха. Челси отговори с положение пред Уилиан, но Силесен направи важно спасяване. 

Испанците не се отказваха и Гамейро стреля опасно в 77-ата минута, преди все пак да стигне до равенство, макар и с малко късмет. Даниел Вас бе изведен отдясно и сякаш опита центрира, топката обаче прехвърли Кепа, удари се в страничната греда и спря в мрежата за 2:2. Вратарят на гостите може би не прецени добре ситуацията, а и не стана ясно какви бяха намеренията на Вас, но в крайна сметка фактът бе този. 

Челси отговори веднага с корнер, при който Зума успя да стреля, но на голлинията играч на домакините изби. В 90-ата минута Силесен отрази страхотен удар, при който се получи рикошет, но холандецът реагира отлично. 

Реферът даде 7 минути продължение, в което и двата тима можеха да стигнат до успеха. Родриго пропусна чисто положение за домакините, стреляйки неточно с левия крак вместо с десния и в крайна сметка отборите взеха само по точка. 

Валенсия – Челси 2:2
 
1:0 Солер 40
1:1 Ковачич 41
1:2 Пулишич 50
2:2 Вас 82
 
Валенсия: Силесен, Коста (67 Гамейро), Гарай, Габриел Паулиста, Гая, Феран Торес, Парехо, Вас, Солер (78 Лий), Родриго, Макси Гомес
Челси: Кепа, Джеймс, Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо (71 Емерсон), Ковачич, Уилиан (79 Маунт), Пулишич, Ейбрахам (46 Батшуай)