Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви преди мача от 14-ия кръг на Висшата лига срещу Уест Хям, че нападателят Тами Ейбрахам няма да играе в тази среща поради контузия. Дербито ще се проведе на 30 ноември. 22-годишният Ейбрахам се контузи в мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу Валенсия (2:2).

"Най-рано в понеделник ще можем да преценим състоянието му, той все още изпитва болка. Всички останали играчи участват в тренировките. Имаме футболисти, които винаги са готови да излязат на терена и да се възползват от тази възможност. Вярвам в моите момчета", заяви Франк Лампард.
 
Утре Лампард ще се изправи срещу бившия си клуб Уест Хям, където започна кариерата му като футболист преди да премине в Челси през 2001 г. "Чуковете" са в тежка ситуация, като спечелиха само две точки от последните си седем шампионатни срещи, но мениджърът на "сините" знае, че лондонското дерби крие опасности.
 
"В лондонско дерби формата остава на заден план. Играл съм в такива мачове, където отбори, които не са в добра форма, се променя от естеството на двубоя. Така че трябва да сме внимателни", коментира Лампард.