Челси шокиращо загуби с 0:1 лондонското дерби срещу Уест Хям на своя "Стамфорд Бридж" в среща от 14-ия кръг на Висшата лига. След този мач "сините" са четвърти в класирането и имат в актива си 26 спечелени точи, но пропуснаха добра възможност да си затвърдят позицията.

С успеха си днес ""чуковете" сложиха край на кошмарната си серия от 8 мача без победа във всичи турнири (7 от тях във Висшата лига), в които отборът допусна цели шест загуби.

Преди мача отборът на Франк Лампард бе абсолютен фаворит за успеха днес, но в крайна сметка закъсалите за резултати гости стигнаха до изненадващия успех. След спечелените три точки със сигурност мениджърът на "чуковете" Мануел Пелегрини ще може да бъде малко по-спокоен за поста си.

Не може да не се отбележи, че голмайсторът на домакините Тами Ейбрахам пропусна срещата заради контузия, а единственото попадение за гостуващия тим бе дело на Кресуел, който се разписа в 48-ата минута.

Това бе първа победа за Уест Хям като гост на Челси в мач от Висшата лига от 2002 година насам. 


Началото започна добре за домакините и те контролираха почти изцяло случващото се на терена през първите минути.

Отборът домакин създаде редица опасни атаки от които обаче не се стигна до нищо кой знае колко интереснo.

В 25-ата минута Уест Хям можеше да изненада неприятно домакините, но Кепа направи добро спасяване и успя да запази вратата си суха.

В крайна сметка домакините се активизираха и стражът на Уест Хям спаси удар на Ковачич малко преди почивката, а в края на полувремето Жиру и Пулишич се разминаха с една наистина перфектна топка и пропуснаха да се разпишат.

Точно две минути след началото на второто полувреме Кресуел успя да реализира, след като получи добре топката, а след това последва финт и хубав удар в далечния ъгъл.

През следващите минути гостите имаха предимство в игрови план, което бе противно на очакванията.

В 60-ата минута след прекрасен удар с глава на Балбуена Кепа направи феноменално спасяване, а след това се намеси отлично и след удар на Антонио.

В 68-ата минута Антонио вкара попадение, а след това последва проверка на VAR и голът не бе зачетен за заради игра с ръка.

До самия край нямаше повече голове и резултатът остана непроменен.

ЧЕЛСИ - УЕСТ ХЯМ 0:1
0:1 - Кресуел (48)

ЧЕЛСИ: Кепа, Джеймс, Зума, Томори, Емерсон, Жоржиньо (63 - Канте), Ковачич, Маунт, Пулишич, Педро (63 -Вилиан), Жиру (71 - Хъдсън-Одой)

УЕСТ ХЯМ: Мартин, Фредерикс, Огбона, Балбуена, Кресуел, Райс, Снодграс, Нобъл, Форналс, Фелипе Андерсон (71 - Ярмоленко), Антонио