Челси тресна с 2:0 Тотнъм и записа важна победа в битката за място в Топ 4 на Англия. С този успех "сините" от Лондон се утвърдиха заветното четвърто място с 32 точки, докато "шпорите" са едва седми с 26 пункта.

Срещата бе специална за Жозе Моуриньо, който се изправи срещу бившия си отбор, с който постигна най-големите си успехи на Острова. И двете попадения за гостите в мача заби Вилиан (12 и 45-ата от дузпа).

Трябва да се отбележи, че Тотнъм игра в намален състав след 62-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Сон.

Домакините имаха възможност да се завърнат сред най-добрите в Англия, но бяха тотално надиграни от гостите си, които отново са на победния път, след като бяха регистрирали няколко загуби.


Срещата започна здраво с атаки и към двете врати. "Сините" обаче по-добре напипаха ритъма на играта и успяха да овладеят средата на терена, като постепенно натиснаха домакините пред наказателното им поле.

Така се стигна до 12-ата минута, когато Вилиан финтира Орие и с красив удар прати топката в мрежата на Тотнъм за 0:1.

Страхотно начало на мача, като веднага след това попадение момчетата на Жозе Моуриньо се вдигнаха да изравняват, но бързо бяха укротени от "сините".

Челси отново вдигна оборотите и създаде няколко отлични възможности, но последователно Ейбрахам и Маунт не успяха да вкарат. Определено гостите бяха господари на терена и правеха каквото си пожелаят.

Играчите на Тотнъм от своя страна трудно връзваха три точни паса и така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

Едва след половин час домакините изригнаха. Тогава Сисоко намери Кейн в наказателното поле, но звездата на Тотнъм стреля неточно. Последва и шанс пред Сон, но той шутира над вратата.

Това бяха силните минути на "шпорите", но те не успяха да изравнят. В края на първото полувреме вратарят на Тотнъм Пауло Гасанига направи безумна грешка и събори Маркос Алонсо в наказателното си поле - дузпа за Челси. Зад топката застана Вилиан и технично вкара за 0:2.

Тотнъм започна атакуващо второто полувреме, но така и не стигаше до чисто голово положение. В 55-ата минута попадение на Тами Ейбрахам бе отменено поради засада. Нападателят прати топката в мрежата при добавка, но бе зад защитата.

Така се стигна до 62-ата минута, когато Тотнъм остана в намален състав. Тогава Хюн-Мин Сон изрита без топка в гърдите Рюдигер и след намесата на ВАР бе пратен под душовете.

До края на мача не се случи нищо интересно. Челси контролираше играта и заслужено си взе победата и трите точки.

ТОТНЪМ - ЧЕЛСИ 0:2

Голмайстор:

0:1 Вилиан (12)
0:2 Вилиан (45 - дузпа)

ТОТНЪМ: Гасанига, Орие, Алдервейрелд, Санчес, Вертонген, Дайър, Сисоко, Моура, Али, Сон, Кейн

ЧЕЛСИ: Капа, Аспиликуета, Зума, Рюдигер, Томори, Алонсо, Канте, Ковачич, Маунт, Вилиан, Ейбрахам