Челси загуби полузащитника си Н’голо Канте за следващите 3 седмици, потвърди мениджърът Франк Лампард. 

Французинът напусна рано мача с Манчестър Юнайтед в понеделник с проблем в слабините, който ще го извади от терените за известно време. 

Канте ще пропусне ключови сблъсъци на лондончани, като този с Тотнъм от Висшата лига утре, първия двубой от 1/8финалите на Шампионската лига срещу Байерн, както и мача с Ливърпул от 5-ия кръг на ФА Къп. 

„Н’голо има мускулна контузия, подобна на тази, която получи преди това срещу Арсенал и не е готов. Да се надяваме, че за 3 седмици ще се оправи” заяви Лампард. 

Тами Ейбрахам е на разположение, след като не игра срещу Юнайтед, както и Андреас Кристенсен, но Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич остават контузени. 

„Не мисля, че друг от отборите е имал толкова много играчи с травми като нас. В началото на сезона ни липсваха пет важни фигури, сега също някои ги няма. Канте е играл едва в 50% от мачовете, след като преди това 4 години е твърд титуляр. В крайна сметка обаче това е положението и трябва да се борим и да печелим. Тотнъм е на точка от нас, другите отбори също, така че се нуждаем от добри резултати” добави Лампард.