Младият полузащитник на Челси Били Гилмор продължава да получава похвали след  страхотното си представяне снощи при 2:0 срещу Ливърпул за ФА Къп. 

18-годишният шотландец впечатли с изявите си и бе избран за играч на мача, като направи серия страхотни отигравания, при едно от които елиминира по невероятен начин Фабиньо. 

„Звездата на мача без съмнение бе Били Гилмор. Той правеше всичко, което се изискваше от него, независимо дали в нападение или защита и бе абсолютно невероятен. През този сезон Жоржиньо определено не се справя по най-добрия начин по отношение на подаванията напред, докато това момче бе просто страхотен“ заяви Алан Шиърър в студиото на „Би Би Си“. 

„Освен това обаче, той подсигуряваше впечатляващо и защитата. Влизаше твърдо, но и изключително премерено в единоборствата. Демонстрира изключително самочувствие и увереност, което е забележително за един 18-годишен футболист“ добави той. 

„Той бе страшно впечатляващ“ добави Йън Райт. „Лампард не случайно обяви, че Гилмор е бил на терена, защото го е заслужавал. Видя се, защо бе искан от Сити, Юнайтед, Барселона и Реал Мадрид. Игра по наистина великолепен начин“. 

В Туитър Гилмор бе сравнен с дори с иконата на Барса – Шави. „Беше фантастичен. Демонстрира характер, интелигентност при решенията и необходимата агресия. Потенциалът при него се видя с пълна сила“ написа Сеск Фабрегас.